Балик – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Соковитий і ніжний балик з осетра

Традиційно з осетрини готують дивовижний балик. Закуска виходить ніжною і соковитою – те, що потрібно для частування гостей на святкове застілля. Ми розповімо, як приготувати балик в домашніх умовах.

Час готування: 9 діб.

Час приготування: 90 хв

Порцій: 10.

Склад:

  • Тушка осетра – 1-1,5 кг
  • Сіль морська – 0,8-1 кг
  • Перець чорний – за смаком.
  • Ялівець – 1-2 ягоди.

Процес приготування:

1. Тушку осетра випатрайте і добре помийте. Зробивши надріз по хребту розділіть її на дві частини, філе видаліть великі кістки.

2. Візьміть скляну форму для засолювання, всипте на дно товстий шар солі. На нього викладіть філе осетра.

3. Засипте рибу сумішшю солі і приправ, залиште в холодному місці на 5-7 днів.

4. Після цього промийте рибу в холодній воді і замочіть її на 5-7 годин, щоб позбутися від надлишків солі. Воду слід міняти раз в півгодини.

5. Далі рибу необхідно підвісити в прохолодному провітрюваному місці на 1-2 дні. Балик готовий, можна подавати на стіл частування.

Приємного апетиту!