Банановий пиріг – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пишний шоколадно-банановий пиріг

Банан і шоколад – це безпрограшне поєднання смаків, яке нереально зіпсувати. Готуємо ароматний шоколадний бісквітний десерт з доступних і простих інгредієнтів, які з легкістю можна знайти на полицях будь-якого магазину.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Банани – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок тростинний – 125 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Шоколад темний – 70 гр.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо потрібні нам продукти і починаємо розігрівати духовку до температури 175 градусів.

2. Банани очистити від шкірки і перетираємо виделкою або перебиваємо до консистенції пюре блендером.

3. Масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані і з’єднуємо з пюре з банана, екстрактом ванілі, цукром і яйцем.

4. В яєчну суміш поступово вводимо просіяне і насичену киснем борошно і какао-порошок, сіль і соду. Замішуємо Руками тісто.

5. Наступним етапом у тісто додаємо дрібно порубаний шоколад. Рекомендується використовувати якісний і смачний шоколад, так як від цього залежить смак готової випічки.

6. Перекладаємо солодке тісто у форму, змащену невеликою кількістю масла, і випікаємо приблизно 1 годину (в залежності від потужності вашої духовки).

7. Готовий десерт подаємо до столу злегка теплим, прикрасивши пломбіром або збитими вершками. Приємного апетиту!