Пишний шоколадно-банановий пиріг
Банан і шоколад – це безпрограшне поєднання смаків, яке нереально зіпсувати. Готуємо ароматний шоколадний бісквітний десерт з доступних і простих інгредієнтів, які з легкістю можна знайти на полицях будь-якого магазину.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Банани – 3 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок тростинний – 125 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 120 гр.
- Какао-порошок – 40 гр.
- Шоколад темний – 70 гр.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
Процес приготування:
1. Готуємо потрібні нам продукти і починаємо розігрівати духовку до температури 175 градусів.
2. Банани очистити від шкірки і перетираємо виделкою або перебиваємо до консистенції пюре блендером.
3. Масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані і з’єднуємо з пюре з банана, екстрактом ванілі, цукром і яйцем.
4. В яєчну суміш поступово вводимо просіяне і насичену киснем борошно і какао-порошок, сіль і соду. Замішуємо Руками тісто.
5. Наступним етапом у тісто додаємо дрібно порубаний шоколад. Рекомендується використовувати якісний і смачний шоколад, так як від цього залежить смак готової випічки.
6. Перекладаємо солодке тісто у форму, змащену невеликою кількістю масла, і випікаємо приблизно 1 годину (в залежності від потужності вашої духовки).
7. Готовий десерт подаємо до столу злегка теплим, прикрасивши пломбіром або збитими вершками. Приємного апетиту!