Бараняча нога, запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт баранячі ноги з картоплею в духовці

М’ясо, приготоване за цим рецептом буде розвалюватися на шматки і падати з кістки. Баранина дуже м’яка і ніжна всередині і з пряною скоринкою зверху, так чудово поєднується з запеченою картоплею в ароматній цибулевої карамелі.

Склад:

  • Бараняча нога – 1 шт.(2 кг)
  • Картопля невеликий – 8 шт.
  • Зубчики часнику – 5 шт.
  • Сіль велика – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Кумин – ½ ч. л
  • Коріандр – ½ ч. л.
  • Чебрець – ½ ч. л.
  • Базилік – ½ ч. л.
  • Оливкова олія – 5 ст. л.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Розмарин сухий – ½ ч. л.
  • Бульйон м’ясний – 300 мл

Процес приготування:

1. Очистіть часник, натиснувши на нього плоскою частиною ножа, і наріжте 2 зубки на тонкі довгі пластини. Очистіть баранячу ногу від надлишків жиру, зробіть надрізи і вкладете в них пластини часнику.

2. Змішайте приправи і сіль з 2 ст. л олії і 3 подрібненими зубками часнику, перемішайте і натріть сумішшю ногу і поставте її маринуватися в холод на 6-8 годин. Дістаньте на годину ногу відігрітися з холоду. А поки розігрійте духовку до 250 градусів.

3. Картопля краще взяти молодий і дрібний, але смачно буде з будь-яким. Почистіть, при необхідності розріжте його на кілька частин. Очищену моркву і цибулю порізати товстими кільцями. Посипте крупною сіллю, розмарином (можна свіжим) і полийте зверху оливковою олією. Перемішайте і викладіть овочі на дно дека і на них — баранину. Надішліть запікати страву на 40 хвилин у духовку. Так ми отримаємо рум’яну скоринку.

4. Заливаємо блюдо бульйоном на 1/3. При бажанні можна його замінити на червоне сухе вино або світле пиво. Закриває форму фольгою і ставимо в духовку на 3 години, зменшивши температуру на 160 градусів.

5. Ногу викладаємо на блюдо і поруч розміщуємо картоплю. Поливаємо м’ясо цибулевої карамеллю.

Бараняча нога з запеченою картоплею готова! Насолоджуйтесь, будь ласка!