Простий і смачний рецепт баранячі ноги з картоплею в духовці
М’ясо, приготоване за цим рецептом буде розвалюватися на шматки і падати з кістки. Баранина дуже м’яка і ніжна всередині і з пряною скоринкою зверху, так чудово поєднується з запеченою картоплею в ароматній цибулевої карамелі.
Склад:
- Бараняча нога – 1 шт.(2 кг)
- Картопля невеликий – 8 шт.
- Зубчики часнику – 5 шт.
- Сіль велика – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Кумин – ½ ч. л
- Коріандр – ½ ч. л.
- Чебрець – ½ ч. л.
- Базилік – ½ ч. л.
- Оливкова олія – 5 ст. л.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Розмарин сухий – ½ ч. л.
- Бульйон м’ясний – 300 мл
Процес приготування:
1. Очистіть часник, натиснувши на нього плоскою частиною ножа, і наріжте 2 зубки на тонкі довгі пластини. Очистіть баранячу ногу від надлишків жиру, зробіть надрізи і вкладете в них пластини часнику.
2. Змішайте приправи і сіль з 2 ст. л олії і 3 подрібненими зубками часнику, перемішайте і натріть сумішшю ногу і поставте її маринуватися в холод на 6-8 годин. Дістаньте на годину ногу відігрітися з холоду. А поки розігрійте духовку до 250 градусів.
3. Картопля краще взяти молодий і дрібний, але смачно буде з будь-яким. Почистіть, при необхідності розріжте його на кілька частин. Очищену моркву і цибулю порізати товстими кільцями. Посипте крупною сіллю, розмарином (можна свіжим) і полийте зверху оливковою олією. Перемішайте і викладіть овочі на дно дека і на них — баранину. Надішліть запікати страву на 40 хвилин у духовку. Так ми отримаємо рум’яну скоринку.
4. Заливаємо блюдо бульйоном на 1/3. При бажанні можна його замінити на червоне сухе вино або світле пиво. Закриває форму фольгою і ставимо в духовку на 3 години, зменшивши температуру на 160 градусів.
5. Ногу викладаємо на блюдо і поруч розміщуємо картоплю. Поливаємо м’ясо цибулевої карамеллю.
Бараняча нога з запеченою картоплею готова! Насолоджуйтесь, будь ласка!