Бараняча нога, запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Як смачно запекти баранячу ногу з овочами в духовці?

Рецепт для того випадку, коли хочеться приготувати м’ясо з овочевим гарніром, не витрачати на це багато часу і отримати повноцінне і смачне друге блюдо. При цьому, запікаючи в духовці, ми збережемо максимум корисних речовин.

Склад:

  • Бараняча нога – 1 шт.(1,5 кг)
  • Морква середня – 2 шт.
  • Зубчики часнику – 3 шт.
  • Картопля– 0,5 кг
  • Рослинна олія – 3 ст. л.
  • Болгарський перець – 3 шт.
  • Цибулина середня – 4 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • м’ясистий Помідор – 6 шт.
  • Спеції для баранини – 2 ст. л.
  • Зелень петрушки і базиліка – по 3 шт.

Процес приготування:

1. Баранячу ногу очистіть за допомогою ножа від жилок, жиру і плівок. Зріжте м’ясо з тонкої кістки, за неї буде зручно братися і під час і після приготування. Ножем зробіть проколи, щоб спеції потрапили в глибину м’яса.

2. Спеції для баранини можна придбати готові або зібрати самому, в нього входять: джамбул, зіра, кореандр, карі, паприка, куркума, реган, томат, чебрець, шафран. З’єднайте в невеликій мисці спеції з маслом і дрібно порубаними зубчиками часнику. Натріть цим маринадом баранину. Трохи приправи залиште для овочів.

3. Для приготування візьміть великий і глибокий лист, змастіть його маслом за допомогою кухонного кисті. Покладіть ногу і обрізку м’яса в центр.

4. Вимиті баклажани наріжте кружечками і засипте сіллю на 10 хвилин, щоб пішла гіркота. Після промийте і викладіть до ноги. Картоплю і моркву очистіть, помийте і наріжте моркву кільцями, картоплю — великими часточками. Цибуля звільніть від лушпиння, промийте і наріжте великими півкільцями.

5. Овочі викладіть на деко. Посипте сіллю за смаком і вилийте суміш спецій, при необхідності, перемішайте овочі, щоб приправи були розподілені рівномірно. Накрийте форму фольгою і відправте в духовку при 200 градусах на 60 хвилин.

6. На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи і опустіть в окріп на 5 хвилин, очистіть від шкірки. Перець очистіть від насіння, промийте і наріжте великими шматками.

7. Дістаньте деко з жаровні, зніміть фольгу, викладіть перець і томат і поставте запікатися на 5-7 хвилин. Перевірити готовність м’яса, якщо необхідно — дістаньте готові овочі, щоб не пересушити і відправте м’ясо доготавливаться, зменшивши температуру до 180 градусів і періодично поливаючи соком від м’яса.

8. Дістаньте ароматне блюдо з духовки, загорніть вільну кістка ноги фольгою, це зручно при нарізці м’яса і дайте м’ясу відпочити 10 хвилин. Перемішайте овочі в соку від баранини і викладіть їх на блюдо поруч з красивою запеченої баранячої ногою. Посипати посіченою зеленню або покладіть її цілими гілочками.

Ваш повноцінний обід готовий! 6. Приємного апетиту!