Бараняча нога, запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Дуже смачна бараняча нога, запечена в пиві

Приготуємо ірландське печеня на пиві. Звичайно, після гасіння в казані смаку пива і алкоголю в страві не буде, вона виконає свою роль, залишивши лише приголомшливе м’яке м’ясо в соусі.

Склад:

  • Бараняча нога – 1 шт.(1,5 кг)
  • Морква велика – 2 шт.
  • Корінь селери – 150 р.
  • М’ясний бульйон – 750 мл
  • Пиво темне Гіннес – 500 мл
  • Масло оливкова – 1-2 ст. л.
  • Цибулина велика – 2 шт.
  • Часник – 8 зубчиків
  • Чебрець – ½ ст. л.
  • Сіль і перець – за смаком

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння, помийте і поріжте на 8 частин кожен. Моркву очистіть, вимийте і наріжте кружальцями по 1-1,5 см. Корінь селери очистіть, вимийте і наріжте кубиками.

2. З баранячої ноги зріжте м’якоть (виріжте кістка) і порізати на великі шматки, посоліть і поперчіть, відставте в сторону. Увімкніть Духовку на розігрів до 180 градусів. У чавунному казані з товстим дном посмажте шматки баранячої ноги до золотої скоринки з обох сторін на сильному вогні.

3. Вогонь зробіть менше, додайте пиво і м’ясний бульйон, з’єднайте з овочами. Бульйон повинен повністю покрити вміст казана, якщо необхідно — додайте ще бульйон. Доведіть до кипіння, зверху покладіть кришку і поставте в духовку на 3 години. Через 2 години зніміть кришку, встановити температуру 160 градусів. Так підлива утушится і стане густою.

4. На гарнір добре підійде ніжне пюре або крупа. М’ясо поливається підливою.

Приємного апетиту!