Дуже смачна бараняча нога, запечена в пиві
Приготуємо ірландське печеня на пиві. Звичайно, після гасіння в казані смаку пива і алкоголю в страві не буде, вона виконає свою роль, залишивши лише приголомшливе м’яке м’ясо в соусі.
Склад:
- Бараняча нога – 1 шт.(1,5 кг)
- Морква велика – 2 шт.
- Корінь селери – 150 р.
- М’ясний бульйон – 750 мл
- Пиво темне Гіннес – 500 мл
- Масло оливкова – 1-2 ст. л.
- Цибулина велика – 2 шт.
- Часник – 8 зубчиків
- Чебрець – ½ ст. л.
- Сіль і перець – за смаком
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть від лушпиння, помийте і поріжте на 8 частин кожен. Моркву очистіть, вимийте і наріжте кружальцями по 1-1,5 см. Корінь селери очистіть, вимийте і наріжте кубиками.
2. З баранячої ноги зріжте м’якоть (виріжте кістка) і порізати на великі шматки, посоліть і поперчіть, відставте в сторону. Увімкніть Духовку на розігрів до 180 градусів. У чавунному казані з товстим дном посмажте шматки баранячої ноги до золотої скоринки з обох сторін на сильному вогні.
3. Вогонь зробіть менше, додайте пиво і м’ясний бульйон, з’єднайте з овочами. Бульйон повинен повністю покрити вміст казана, якщо необхідно — додайте ще бульйон. Доведіть до кипіння, зверху покладіть кришку і поставте в духовку на 3 години. Через 2 години зніміть кришку, встановити температуру 160 градусів. Так підлива утушится і стане густою.
4. На гарнір добре підійде ніжне пюре або крупа. М’ясо поливається підливою.
Приємного апетиту!