Соковита бараняча нога в духовці з гірчицею
Бараняча нога, попередньо замаринована в гірчичному соусі, виходить соковитою і ніжною, можна подавати її і теплою і холодною, а приготування просте і швидке. Маринувати краще поставити на ніч або не менше 6 годин вдень.
Склад:
- Бараняча нога – 1 шт.(1,6-2 кг)
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Гірчиця гостра – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Сушені трави – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – ½ ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник сушений – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Баранячу ногу промийте і висушіть паперовим рушником. Ножем зачистіть від плівок, обріжте зайвий жир і сухожилля.
2. В окремій не великій мисці змішайте гірчицю, соєвий соус, сіль, сушені трави, часник і перець за смаком. Якщо вийшла дуже густа кашка — додайте 1-2 ст. л. води. Натріть м’ясо готової приправою, покладіть в миску, закрийте зверху харчовою плівкою і поставте маринуватися в холодильник на ніч.
3. У глибокий лист налити 2 склянки киплячої води і поставте в духовку, прогріту до 230 градусів. Зверху над листом встановіть решітку і покладіть на неї баранячу ногу. Вода буде випаровуватися під м’ясом і допоможе не пересушити його.
4. Через 10 хвилин температуру змініть на 170 градусів і запікайте ще 70 хвилин до готовності. Час приготування необхідно розрахувати в залежності від ваги м’яса: 420 г готується 15 хвилин.
5. Готове м’ясо вийміть з духовки і залиште відпочити на 15 хвилин.
Подавайте баранячу ногу на стіл цілком або порційно порізаним з улюбленим гарніром або овочевими салатами і насолоджуйтеся!