Простий і смачний рецепт баранячі ноги, запеченої у вині
Приголомшливий рецепт ароматної баранини з анчоусами у винному соусі. Бульйон на вині, в якому буде готуватися блюдо, додасть приємний смак запечене м’яса. Анчоуси використовувалися як приправа до м’яса здавна, вони додадуть йому гоструватий і пікантний аромат.
Склад:
- Бараняча нога – 1 шт.(2 кг)
- Цибуля ріпчаста (середній) – 5 шт.
- Анчоус консервований – 6 шт.
- Часник (великий) – 1 головка
- Розмарин сушений – 5 гілок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- М’ясний бульйон – 300 мл
- Вино червоне сухе -300 мл
Процес приготування:
1. Відокремте від головки часнику 6 зубчиків, решту промийте прямо в лушпинні і залиште обсихати на паперовому рушнику. Зубчики очистіть від лушпиння, натискаючи на них плоскою стороною ножа, розріжте на кілька довгастих частин кожен, покладіть в тарілку.
2. Очистіть цибулю від лушпиння, промийте і розріжте на 4 частини, перекладіть в чисту тарілку.
3. 3 гілки розмарину наріжте на невеликі частини довжиною 7 см, його пізніше викладемо на деко, 1-2 гілки наріжте на маленькі шматочки не більше 2 див., ними будемо наповнювати м’ясо.
4. Анчоуси нарізаємо дрібно і поміщаємо в окреме блюдце.
5. Баранячу ногу дістаньте з холодильника заздалегідь, вона повинна бути кімнатної температури, не варто розморожувати м’ясо під гарячою водою і в мікрохвильовці. Промиваємо його під прохолодною проточною водою, зрізаємо плівки, жилу. Жир залишаємо, щоб баранина була смачніше, коли приготується. Зробіть ножем глибокі часті надрізи, в них помістіть шматочки часнику, філе анчоусів і маленькі гілки розмарину в будь-якому зручному порядку. Обмажте м’ясо з усіх боків рослинним маслом, сіллю і перцем.
6. Для приготування заправки змішайте в каструлі м’ясний бульйон і червоне вино і на середньому вогні доведіть рідину до кипіння, після прикрийте кришкою і залиште настоятися заправку хвилин 15.
7. Форму з високим бортом для випікання баранячої ноги злегка змастіть маслом пензлем. Рівномірно викладіть цибулю, часточки часнику в лушпинні і гілки розмарину, на цю подушку укладіть ногу і залийте підготовленої заправкою з вина. Рідина повинна займати не багато, приблизно 1/3, не більше половини страви. Накрийте форму фольгою, загорніть краю, зробіть кілька маленьких надрізів, щоб виходив пар.
8. Поставте в розігріту духовку запікатися при температурі 120 градусів на 5 годин. Після дістаньте блюдо, збільшіть температуру до 200 градусів, зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин. Дістаньте баранячу ногу їх духовки і відставте м’ясо в сторону на 15 хвилин.
9. Ногу перекладе на плоске блюдо, розріжте м’ясо на тонкі пластини. Подавати на стіл страву можна з овочами свіжими або маринованими, і вареною картоплею.
Приємного апетиту!