Бефстроганов з свинини в сметанному соусі – 5 класичних рецептів з фото покроково

Бефстроганов зі свининою та грибами в сметанному соусі

Практично будь-яке м’ясне блюдо можна оновити, всього лише додавши трохи грибів та сметанного соусу. І вас неодмінно порадує чудовий аромат і ніжна текстура тане в роті м’яса.

Час приготування: 70 хв

Час приготування:45-50 хв.

Порцій – 4-6.

Склад:

  • Філе свинини – 500 гр.
  • Гриби – 280 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Вершки – 180 мл
  • Каперси – 1,5 ст. л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Нарізаємо цибулю з грибами і відправляємо одночасно обсмажуватися на розігрітій з маслом сковороді протягом 5-8 хвилин.

2. Підготовлене філе свинини нарізаємо тонкою соломкою і відразу ж додаємо сіль з перцем. Можна використовувати абсолютно будь-які спеції для м’яса на ваш смак.

3. До подрумянившемуся цибулі з грибами викладаємо м’ясо, каперси і томатну пасту для заправки. За необхідності додаємо трохи води і даємо м’яса добре потушиться протягом 30 хвилин.

4. Через це час завершення додаємо сметану з вершками і після того, як довели вміст до кипіння, продовжуємо тушкувати м’ясо під соусом протягом 10 хвилин.

5. Бефстроганов з свинини готовий. Розкладаємо по тарілках і подаємо до столу, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню і овочами.

Бажаємо приємного апетиту!