Як приготувати бефстроганов з свинини з огірками в сметанному соусі?
Гаряче улюблена і з дитинства знайома комбінація солоних огірків і сметанного соусу припаде до смаку як дітям, так і дорослим. А додавання червоного сухого вина допоможе збалансувати всі аромати і однозначно збагатить смак страви.
Час готування: 90 хв.
Час приготування:60 хв
Порцій – 6.
Склад:
- Свинина – 700 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Огірок солоний – 2-3 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – 280 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Вино червоне сухе – ½ склянки
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Солоні огірки ріжемо тонкими соломками.
2. Свиняче м’ясо нарізаємо брусочками і перекладаємо в чистий пакет або ж в іншу ємність.
3. М’ясо обвалюють у борошні із сіллю і добре перемішуємо, щоб були покриті всі брусочки свинини.
4. Цибулину очистити, довільно нарізаємо і відправляємо обсмажуватися на розпечену з олією сковорідку.
5. До цибулі викладаємо м’ясо і продовжуємо обсмажувати вже на сильному вогні до появи скоринки разом з виділенням соку.
6. Потім поступово зменшуємо вогонь і додаємо подрібнений огірок зі сметаною, томатною пастою і все добре перемішуємо.
7. Заливаємо трохи червоного вина для аромату і терпкості, яке допоможе зробити блюдо смачніше.
8. Все добре перемішуємо і тушкуємо на тихому вогні 2-3 хвилини, після чого додаємо лаврове листя.
9. За 10 хвилин до вимикання солимо, заправляємо улюбленими спеціями і добре перемішуємо. За необхідності додаємо ще трохи води, щоб овочі з м’ясом могли добре протушкувати.
10. Продовжуємо готувати під закритою кришкою протягом 20 хвилин, орієнтуючись на м’якість м’яса. Поки будемо готувати гарнір, залишаємо готове м’ясо недовго настоюватися.
11. Подавати можна як у гарячому, так і в теплому вигляді, додавши самої різноманітної зелені та спецій.
Бажаємо приємного апетиту!