Бефстроганов з свинини в сметанному соусі – 5 класичних рецептів з фото покроково

Як приготувати бефстроганов з свинини з огірками в сметанному соусі?

Гаряче улюблена і з дитинства знайома комбінація солоних огірків і сметанного соусу припаде до смаку як дітям, так і дорослим. А додавання червоного сухого вина допоможе збалансувати всі аромати і однозначно збагатить смак страви.

Час готування: 90 хв.

Час приготування:60 хв

Порцій – 6.

Склад:

  • Свинина – 700 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Огірок солоний – 2-3 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сметана – 280 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Вино червоне сухе – ½ склянки
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Солоні огірки ріжемо тонкими соломками.

2. Свиняче м’ясо нарізаємо брусочками і перекладаємо в чистий пакет або ж в іншу ємність.

3. М’ясо обвалюють у борошні із сіллю і добре перемішуємо, щоб були покриті всі брусочки свинини.

4. Цибулину очистити, довільно нарізаємо і відправляємо обсмажуватися на розпечену з олією сковорідку.

5. До цибулі викладаємо м’ясо і продовжуємо обсмажувати вже на сильному вогні до появи скоринки разом з виділенням соку.

6. Потім поступово зменшуємо вогонь і додаємо подрібнений огірок зі сметаною, томатною пастою і все добре перемішуємо.

7. Заливаємо трохи червоного вина для аромату і терпкості, яке допоможе зробити блюдо смачніше.

8. Все добре перемішуємо і тушкуємо на тихому вогні 2-3 хвилини, після чого додаємо лаврове листя.

9. За 10 хвилин до вимикання солимо, заправляємо улюбленими спеціями і добре перемішуємо. За необхідності додаємо ще трохи води, щоб овочі з м’ясом могли добре протушкувати.

10. Продовжуємо готувати під закритою кришкою протягом 20 хвилин, орієнтуючись на м’якість м’яса. Поки будемо готувати гарнір, залишаємо готове м’ясо недовго настоюватися.

11. Подавати можна як у гарячому, так і в теплому вигляді, додавши самої різноманітної зелені та спецій.

Бажаємо приємного апетиту!