Бісквітний торт з вершками і сирним кремом
Бісквітний торт з вершками і сирним кремом – чудове прикраса столу і логічне завершення свята. Рецепт можна назвати універсальним. Змінюючи фруктові начинки і використовуючи для прикраси різні види ягід і фруктів, ви щоразу можете отримувати абсолютно унікальний смак десерту.
Час готування – 180 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Сир сирний вершковий – 280 гр.
- Вершки 35 % – 500 мл
- цукрова Пудра – 2 ст. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Молоко 3,5 % – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
Для бісквіта:
- Цукор – 150 гр.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Мука пшенична вищий сорт – 150 гр.
- Сіль поварена – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця розбийте і відокремте білки від жовтків. Білки відразу викладайте в чисту і суху ємність, потім приберіть їх в холодильник на деякий час. Жовтки збийте з 75 грамами цукру.
Крок 2. В охолоджені білки додайте щіпку солі і 75 грам цукру. Збивайте ці інгредієнти міксером на високих оборотах протягом 5-6 хвилин. Маса повинна вийти повітряної і щільною.
Крок 3. Далі з’єднайте половину білкової і жовткову маси, повільними рухами знизу-вгору перемішайте їх.
Крок 4. В яєчну масу просіяти пшеничне борошно і добре перемішайте тісто. Потім додайте другу частину збитих білків.
Крок 5. Жаростійку форму змастіть рослинною олією і викладіть тісто. Випікайте бісквіт в духовці при 180 градусах протягом 15-20 хвилин. Готовий бісквіт охолодити на решітці. Бісквіт підготуйте ввечері. Коли він повністю охолоне, загорнути його в харчову плівку і залиште в холодильнику на ніч «дозрівати».
Крок 6. Вершки повинні бути охолодженими. Викладіть їх у робочу миску і збийте міксером протягом 5 хвилин, поступово збільшуючи швидкість. Потім всипте цукрову пудру і продовжуйте працювати міксером ще пару хвилин.
Крок 7. Сирний сир трохи збийте окремо, тільки після цього додайте його до збитим вершкам. Збивайте крем ще 1-2 хвилини, потім приберіть його в холодильник.
Крок 8. Бісквіт розріжте на три рівні частини. При бажанні можна просочити коржі дитячим соком або цукровим сиропом. Складіть коржі один на одного і щедро промажте їх вершковим кремом.
Крок 9. Поверхню і боки торта змастіть кремом, відправте в холодильник на пару годин. Далі ще раз промажте торт кремом і розрівняйте всі шорсткості, знову відправте в холодильник.
Крок 10. Для прикраси торта приготуємо шоколадну глазур. У миску викладіть дві столові ложки какао-порошку і цукру, викладіть 30 грам вершкового масла і три столові ложки молока. Перемішайте інгредієнти і поставте миску в мікрохвильову піч на пару хвилин, періодично відкривайте її і перемішуйте масу. Коли глазур захолоне, полийте нею торт і розкладіть ягоди і шматочки фруктів. Бісквітний торт виглядає дуже ошатно. Приємного апетиту!