Бланманже – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Сирне бланманже з ананасом

Легкий у приготуванні і смачний десерт. Жирність ласощі безпосередньо залежить від жирності сиру, так що вибирайте за бажанням. Ананаси використовуємо консервовані – їх м’якоть м’якше і солодше.

Час готування: 35 хв. без урахування часу застигання.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Сир – 500 гр.
  • Молоко – 300 гр.
  • цукрова Пудра – 200 гр.
  • Желатин – 30 гр.
  • Ананаси консервовані – 300 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Ванілін – 3 гр.

Процес приготування:

1. У невеликій ємності змішуємо желатин і молоко, залишаємо на двадцять-двадцять п’ять хвилин для того, щоб гранули набубнявіли.

2. Сир протираємо через сито, щоб його консистенція стала ніжніше.

3. До сиру викладаємо сметану, додаємо цукрову пудру, з ваніліном і ретельно перемішуємо.

4. Повинна вийти гладка маса.

5. З ананасів зливаємо сироп. М’якоть нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо подрібнену ананас в сирну масу, перемішуємо.

6. Замочений в молоці желатин ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності. Отриману рідину тонкою цівкою вливаємо в сирно-ананасову масу, перемішуємо.

7. Отриману масу розкладаємо по формах, прибираємо на холод, щоб десерт добре застиг.

8. Готове застигле бланманже викладаємо з формочок на блюдо і подаємо в холодному вигляді до столу.

Приємного апетиту!