Сирне бланманже з ананасом
Легкий у приготуванні і смачний десерт. Жирність ласощі безпосередньо залежить від жирності сиру, так що вибирайте за бажанням. Ананаси використовуємо консервовані – їх м’якоть м’якше і солодше.
Час готування: 35 хв. без урахування часу застигання.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Молоко – 300 гр.
- цукрова Пудра – 200 гр.
- Желатин – 30 гр.
- Ананаси консервовані – 300 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Ванілін – 3 гр.
Процес приготування:
1. У невеликій ємності змішуємо желатин і молоко, залишаємо на двадцять-двадцять п’ять хвилин для того, щоб гранули набубнявіли.
2. Сир протираємо через сито, щоб його консистенція стала ніжніше.
3. До сиру викладаємо сметану, додаємо цукрову пудру, з ваніліном і ретельно перемішуємо.
4. Повинна вийти гладка маса.
5. З ананасів зливаємо сироп. М’якоть нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо подрібнену ананас в сирну масу, перемішуємо.
6. Замочений в молоці желатин ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності. Отриману рідину тонкою цівкою вливаємо в сирно-ананасову масу, перемішуємо.
7. Отриману масу розкладаємо по формах, прибираємо на холод, щоб десерт добре застиг.
8. Готове застигле бланманже викладаємо з формочок на блюдо і подаємо в холодному вигляді до столу.
Приємного апетиту!