Наваристий і дуже смачний борщ з м’ясом і яйцем
Збагачений білком борщ ніколи не буде зайвим в раціоні і дорослого, і дитини. Суп можна подавати як в гарячому, так і злегка підостиглим вигляді, не турбуючись за його смакові якості.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 60 хв
Порцій – 5.
Склад:
- М’ясо яловиче – 350 гр.
- Морква – 1-2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Буряк – 5 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Яйце куряче – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Оцет яблучний (6%) – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Шматочок яловичини промиваємо і відправляємо в підігріту воду. Варимо протягом 30 хвилин.
2. Курячі яйця можна зварити прямо перед подачею або відправити варитися заздалегідь, щоб дати час для охолодження. Варимо протягом 8 хвилин після закипання.
3. Не будемо втрачати час і перейдемо до підготовки овочів. Всі овочі промиваємо і очищаємо від шкірки.
4. Очищену буряк натираємо на крупній тертці, а потім додаємо трохи оцту, він допомагає зберегти насичений колір буряка.
5. Дрібно нарізані цибулини з часником підрум’янимо на соняшниковій олії.
6. Натерту на крупній тертці моркву відправляємо в сковороду з цибулею і підсмажуємо хвилини три, після чого засипаємо буряк і обсмажуємо ще хвилин 10, періодично перемішуючи.
7. Відварну яловичину витягуємо з каструлі, нарізаємо на дрібні шматочки і знову перекладаємо в готовий бульйон. На цьому етапі бульйон можна підсолити і додати трохи перцю.
8. Картопля довільним чином подрібнюємо і відправляємо до бульйону.
9. Стежимо за готовністю картоплі, щоб вчасно додати засмажку з овочів. На цьому ж етапі додаємо необхідні спеції і борщів зелених і варимо протягом 20-30 хвилин.
10. Охолоджені яйця чистимо і нарізаємо часточками. Також як можна дрібніше нарізаємо зелень.
11. В холодник кладемо яйця, доводимо до стану кипіння і заправляємо подрібненою зеленню.
12. Подаємо до столу зі сметаною, зеленню і свіжим хлібом.
Приємного апетиту!