Борщ гарячий – 7 класичних рецептів з мясом з покроковими фото

Наваристий і дуже смачний борщ з м’ясом і яйцем

Збагачений білком борщ ніколи не буде зайвим в раціоні і дорослого, і дитини. Суп можна подавати як в гарячому, так і злегка підостиглим вигляді, не турбуючись за його смакові якості.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 5.

Склад:

  • М’ясо яловиче – 350 гр.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Буряк – 5 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Оцет яблучний (6%) – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Шматочок яловичини промиваємо і відправляємо в підігріту воду. Варимо протягом 30 хвилин.

2. Курячі яйця можна зварити прямо перед подачею або відправити варитися заздалегідь, щоб дати час для охолодження. Варимо протягом 8 хвилин після закипання.

3. Не будемо втрачати час і перейдемо до підготовки овочів. Всі овочі промиваємо і очищаємо від шкірки.

4. Очищену буряк натираємо на крупній тертці, а потім додаємо трохи оцту, він допомагає зберегти насичений колір буряка.

5. Дрібно нарізані цибулини з часником підрум’янимо на соняшниковій олії.

6. Натерту на крупній тертці моркву відправляємо в сковороду з цибулею і підсмажуємо хвилини три, після чого засипаємо буряк і обсмажуємо ще хвилин 10, періодично перемішуючи.

7. Відварну яловичину витягуємо з каструлі, нарізаємо на дрібні шматочки і знову перекладаємо в готовий бульйон. На цьому етапі бульйон можна підсолити і додати трохи перцю.

8. Картопля довільним чином подрібнюємо і відправляємо до бульйону.

9. Стежимо за готовністю картоплі, щоб вчасно додати засмажку з овочів. На цьому ж етапі додаємо необхідні спеції і борщів зелених і варимо протягом 20-30 хвилин.

10. Охолоджені яйця чистимо і нарізаємо часточками. Також як можна дрібніше нарізаємо зелень.

11. В холодник кладемо яйця, доводимо до стану кипіння і заправляємо подрібненою зеленню.

12. Подаємо до столу зі сметаною, зеленню і свіжим хлібом.

Приємного апетиту!