Холодний буряк на кефірі
Холодний бурячок на кефірі – це напрочуд смачне і легке частування для яскравого обіду в родинному колі. Порадуйте себе та близьких апетитним овочевим супом, який нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Буряк – 3 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Вода – 1,5л.
- Кефір – 1 л.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Огірок – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Цукор – до смаку.
- Яйце – до смаку.
- Сметана – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Кип’ячену охолоджену воду перемішуємо з кефіром. Овочі заздалегідь відварюємо до готовності.

Крок 2. Відварені буряки очищаємо від шкірки і натираємо на великій тертці.

Крок 3. Відправляємо тертий буряк у каструлю з кефіром та водою. Додаємо сюди сіль та цукор за смаком.

Крок 4. Відварену картоплю ріжемо невеликим кубиком і також відправляємо в каструлю.

Крок 5. Невеликими смужками обробляють огірки. За бажання з них можна зняти шкірку.

Крок 6. Промиваємо та обсушуємо зелену цибулю. Дрібно рубаємо його ножем.

Крок 7. Так само робимо і з кропом.

Крок 8. Слідом подрібнюємо петрушку.

Крок 9. Огірки та зелень викладаємо в каструлю із вмістом. Добре все перемішуємо.

Крок 10. Холодний буряк на кефірі готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши половинками яєць та сметаною.













