
Буженина з яловичини в духовці – вирізка добірного м’яса, запечена у фользі. Однаково вдалою вона може вийти як свинини, так і яловичини. Щоб вона виходила дуже смачною і соковитою, необхідно підібрати правильні спеції і маринад. Буженину зазвичай подають охолодженою у вигляді нарізки, але її можна додавати в салати, бутерброди або інші страви.
Соковита буженина з яловичини в духовці
Соковита буженина з яловичини в духовці – смачне м’ясо, яке можна приготувати і зберігати кілька днів у холодильнику. Його можна нарізати і подати гостям, раптово з’явився на порозі, або зробити собі ситний бутерброд для перекусу протягом дня.

Інгредієнти на
10 порц.
- Яловичина 1 кг
 - Часник гранульований ⅓ ст. л.
 - Приправи 1 ст. л
 - копчена Паприка ½ ст. л.
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений за смаком
 - Масло рослинне 2 ст. л.
 
Процес приготування:
- Для приготування домашньої буженини краще всього брати вирізку з лопатки або задньої частини тушки. З м’яса зрізайте плівки і прожилки, обполосніть його і промокніть паперовими рушниками.
 - М’ясну вирізку покладіть на обробну дошку або в широку миску. Посипте її сухим часником, приправою для м’яса і копченої паприкою.
 - Також додайте сіль і мелений перець, полийте м’ясо, рослинною олією.
 - Добре натріть м’ясо з усіх боків сумішшю спецій, солі і рослинної олії. Залиште заготовку в сторонці на півгодини для маринування.
 - Розкладіть на рівній поверхні два аркуші фольги. Покладіть на фольгу підготовлене м’ясо.
 - Загорніть м’ясо у фольгу таким чином, щоб не було ні найменшого отвори. Покладіть згорток в підходящу за розміром жароміцну форму, влийте в неї трохи води. Надішліть яловичину в духовку, розігріту до 190 градусів, на 1 годину. Після цього зменшіть температуру до 170 градусів і готуйте ще годину.
 - Коли буженина буде готова, проткніть фольгу і злийте м’ясний сік. Остудіть м’ясо до теплого стану, не виймаючи з фольги, потім приберіть в холодильник до повного охолодження. Подавайте домашню буженину з яловичини, розрізавши на порції. Приємного апетиту!
 


















