Покроковий рецепт приготування чанахи зі свининою
Ароматне м’ясну печеню на грузинський манер. Чанахи традиційно готується в глиняних горщиках з м’яса баранини або яловичини. Пропонуємо вам спробувати ще один варіант цього східного блюда зі свининою.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Лу ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідор – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Масло вершкове – за смаком.
- Сметана – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Розкладіть В горщики вершкове масло.
2. Свинину помийте і наріжте кубиками. Покладіть м’ясо поверх масла в горщик.
3. Цибулю наріжте півкільцями, викладіть його поверх м’яса. На цибульний шар покладіть по столовій ложці сметани.
4. Далі викладіть нарізану картоплю.
5. Баклажан наріжте кубиками і також викладіть його в горщики.
6. Потім покладіть нарізаний болгарський перець і помідор. Наприкінці покладіть подрібнений часник, сіль і спеції. Влийте по 100 мілілітрів води або м’ясного бульйону.
7. Запікайте чанахи в духовці при 180 градусах 1-1,5 години. Подавайте блюдо прямо в горщиках з рубленою зеленню.
Приємного апетиту!