Чанахи – 8 рецептів приготування чанахи по-грузинськи

Покроковий рецепт приготування чанахи зі свининою

Ароматне м’ясну печеню на грузинський манер. Чанахи традиційно готується в глиняних горщиках з м’яса баранини або яловичини. Пропонуємо вам спробувати ще один варіант цього східного блюда зі свининою.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Лу ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідор – 4 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сметана – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Розкладіть В горщики вершкове масло.

2. Свинину помийте і наріжте кубиками. Покладіть м’ясо поверх масла в горщик.

3. Цибулю наріжте півкільцями, викладіть його поверх м’яса. На цибульний шар покладіть по столовій ложці сметани.

4. Далі викладіть нарізану картоплю.

5. Баклажан наріжте кубиками і також викладіть його в горщики.

6. Потім покладіть нарізаний болгарський перець і помідор. Наприкінці покладіть подрібнений часник, сіль і спеції. Влийте по 100 мілілітрів води або м’ясного бульйону.

7. Запікайте чанахи в духовці при 180 градусах 1-1,5 години. Подавайте блюдо прямо в горщиках з рубленою зеленню.

Приємного апетиту!