Простий і смачний рецепт долми у маринованих листках винограду
Долма схожа з голубцями. М’ясо також загортається, але не в капустяний лист, а у виноградний. Коли немає свіжих виноградного листя, то їх можна замінити на мариновані. Долма маринованих листках винограду має приємну кислинку.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш – 400 гр.
- Рис – 1/3 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 3-4 шт.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Листя виноградні мариновані – 500 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль –за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
2. Ріпчасту цибулю очистіть і прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте фарш, рис і цибулю, додайте сіль і спеції за смаком.
3. Окремо змішайте моркву, натерту на тертці, подрібнені зубчики часнику і помідори.
4. Мариновані листя винограду розкладайте на обробній дошці, викладайте на них невелику кількість фаршу.
5. Завертайте листя навколо фаршу в щільні рулети.
6. Долму укладіть у форму, щільно притискаючи один до одного.
7. Зверху на долму викладіть овочеву заправу, посоліть і приправте за смаком. Зверху розкладіть шматочки вершкового масла.
8. Накрийте блюдо залишилися виноградним листям і відправте його в мікрохвильову піч на 20 хвилин. Потім додайте трохи води і готуйте ще 20 хвилин.
9. Долму в маринованих листках винограду подавайте в гарячому вигляді зі сметаною або іншими добавками.
Приємного апетиту!