Долма – 10 рецептів класичної долми в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний рецепт долми у маринованих листках винограду

Долма схожа з голубцями. М’ясо також загортається, але не в капустяний лист, а у виноградний. Коли немає свіжих виноградного листя, то їх можна замінити на мариновані. Долма маринованих листках винограду має приємну кислинку.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш – 400 гр.
  • Рис – 1/3 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Листя виноградні мариновані – 500 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль –за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.

2. Ріпчасту цибулю очистіть і прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте фарш, рис і цибулю, додайте сіль і спеції за смаком.

3. Окремо змішайте моркву, натерту на тертці, подрібнені зубчики часнику і помідори.

4. Мариновані листя винограду розкладайте на обробній дошці, викладайте на них невелику кількість фаршу.

5. Завертайте листя навколо фаршу в щільні рулети.

6. Долму укладіть у форму, щільно притискаючи один до одного.

7. Зверху на долму викладіть овочеву заправу, посоліть і приправте за смаком. Зверху розкладіть шматочки вершкового масла.

8. Накрийте блюдо залишилися виноградним листям і відправте його в мікрохвильову піч на 20 хвилин. Потім додайте трохи води і готуйте ще 20 хвилин.

9. Долму в маринованих листках винограду подавайте в гарячому вигляді зі сметаною або іншими добавками.

Приємного апетиту!