Дорадо в духовці у фользі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Дорадо в духовці у фользі — це абсолютно нежирна і не кістлява риба, яку дуже люблять зожники і фитоняшки. Дорадо універсальна в приготуванні, тому навряд чи вона набридне навіть самим вибагливим їдцям. Приготування риби не обтяжить вас, страви завжди виходять шикарними. І все це за короткий час. Користуйтеся добіркою та дивуйте домочадців своїми шедеврами.

Дорадо у фользі в духовці

Дорадо у фользі в духовці прикрасить собою будь-яку подію. Не кожен зможе дозволити собі цю рибку кожен день. Вартість дорадо досить немаленька. Але все ж дешевше буде приготувати рибу в домашніх умовах, ніж, приміром, замовити в ресторані. Раджу спробувати блюдо хоча б один раз, і ви не пошкодуєте.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Дорадо 2 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Розмарин 2 гілки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Лимон обшпарте окропом, обсушити, порізати кружечками. Обшелушенный цибулю наріжте не дуже тонкими кільцями.
  2. Підготуйте фольгу для запікання. У центрі покладіть подушку з цибулевих кілець і лимонних скибочок.
  3. Рибні тушки звільніть від луски, видаліть зябра і кишки. Промийте під краном і приберіть вологу серветками. Рибу натріть сіллю і перцем, покладіть на подушці.
  4. Черевце нафаршируйте гілочкою розмарину і лимонним скибочкою.
  5. Зверху прикрийте цибульними кільцями і лимонними скибочками.
  6. Запечатайте фольгу. З другої тушкою повторіть всю процедуру. Рибу викладіть на деко і приберіть запікатися на 20 хвилин в прогріту до 200 градусів духовку.
  7. Через час розгорніть фольгу і помістіть підрум’янитися ще на 10 хвилин.
  8. Ароматну дорадо укладіть на красиве блюдо, за бажанням задекоріруйте і пригощайте гостей. Приємного апетиту!

Соковита риба дорадо з лимоном у фользі

Соковита риба дорадо з лимоном у фользі виконується без особливої праці й за короткий час. Ніжне ароматне м’ясо практично тане в роті. Якщо ви любите рибу і ніколи не пробували морського представника, зробіть це негайно. Ви отримаєте неземні відчуття, гарантую!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Дорадо – 700 гр.
  • Лимон – 100 гр.
  • Оливкова олія – 20 мл
  • Приправи для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Рибну тушку звільніть від луски, видаліть зябра і кишки. Промийте під краном і приберіть вологу серветками. Лимон обшпарте окропом, обсушити.

Крок 2. Лимон нарізати напівкружечками.

Крок 3. Оливкова олія змішайте з сіллю, перцем і приправою для риби. Цією субстанцією натріть рибу всередині і зовні.

Крок 4. Підготуйте фольгу для запікання. У центрі покладіть подушку з лимонних скибочок. Зверху додайте дорадо. Черевце нафаршируйте лимонними скибочками. Запечатайте фольгу. Рибу викладіть на деко і приберіть запікатися на 20 хвилин в прогріту до 180 градусів духовку.

Крок 5. Через час розгорніть фольгу і перевірте готовність. Запашну рибу укладіть на красиве блюдо, за бажанням задекоріруйте і починайте дегустацію. Приємного апетиту!

Як запекти дорадо з овочами у фользі в духовці

Як запекти дорадо з овочами у фользі в духовці – питання, яке надалі у вас не виникне. Одного разу скориставшись цим рецептом, жодне свято не пройде без шикарного частування. Риба виходить супер апетитною і яскравою. Ніжне солодкувате м’ясо в поєднанні з овочами – кулінарний шедевр!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Дорадо – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Паприка шматочками – щіпка.
  • Розмарин, чебрець – кілька гілочок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Лимон обшпарте окропом, обсушити. Цибуля обшелушите. Перець і помідори промийте.

Крок 2. Рибні тушки звільніть від луски і видалити плавники і кишки.

Крок 3. Виріжте зябра. Промийте під краном і приберіть вологу серветками.

Крок 4. Обшелушенный цибулю наріжте не дуже тонкими кільцями.

Крок 5. Лимон нарізати напівкружечками, помідори – кружечками. В перці приберіть нутрощі і наріжте.

Крок 6. Натріть рибу олією, сіллю і перцем.

Крок 7. Підготуйте фольгу для запікання. У центрі покладіть подушку з цибулевих кілець, приправити паприкою.

Крок 8. Зверху покладіть помідори і перець.

Крок 9. Тушку розмістіть на подушці.

Крок 10. Черевце і зябра нафаршируйте лимонними скибочками. Зверху покладіть гілочки розмарину і чебрецю.

Крок 11. Запечатайте фольгу. З другої тушкою повторіть всю процедуру. Рибу викладіть на деко і приберіть запікатися на 20 хвилин в прогріту на 200 градусів духовку.

Крок 12. Через час розгорніть фольгу і помістіть підрум’янитися ще на 10 хвилин.

Крок 13. Ароматну дорадо дістаньте з духовки.

Крок 14. Рибу укладіть на красиве блюдо, за бажанням задекоріруйте, доповніть гарніром, і пригощайте гостей. Приємного апетиту!

Дорадо з пряними травами у фользі

Дорадо з пряними травами у фользі – максимально простий рецепт, який під силу кожному. Приготувавши дорадо таким способом, ви відмовитеся від всіх мудрованих рецептів. Цей варіант не відніме у вас багато часу. А поки рибка засмагає в духовці, можна швидко зміркувати гарнір або зайнятися своїми справами.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Дорадо – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Базилік – щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Чебрець – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Обшелушенный цибулю-шалот нарізати не дуже тонкими кільцями.

Крок 2. Підготуйте фольгу для запікання. Рибну тушку звільніть від луски, видаліть зябра і кишки. Промийте під краном і приберіть вологу серветками. Рибу натріть сіллю, чебрецем і базиліком, розмістіть на фользі. Черевце нафаршируйте цибулею. Залишилися кільця укладіть поверх дорадо.

Крок 3. Збризніть оливковою олією

Крок 4. Запечатайте фольгу. Рибу викладіть на деко і приберіть запікатися на 25 хвилин в прогріту до 200 градусів духовку.

Крок 5. Через час розгорніть фольгу і перевірте готовність. Запашну рибу укладіть на красиве блюдо, за бажанням доповніть улюбленим гарніром і починайте дегустацію. Приємного апетиту!

Риба дорадо, запечена зі сметаною

Риба дорадо, запечена зі сметаною, являє собою цікавий варіант для сімейного або дружнього вечері. Готувати дорадо суцільне задоволення. Якщо ви уникали приготування риби, то скористайтеся цим рецептом. У риби практично немає кісток, і не варто боятися неприємних наслідків.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Дорадо – 500 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сметана – 150 гр.
  • Зелень кропу і петрушки – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Лимон обшпарте окропом, обсушити.

Крок 2. З рибної тушки зріжте луску і видалити плавники, видаліть нутрощі. Обріжте голову. Промийте під краном і приберіть вологу серветками. Втирайте сіль в рибу.

Крок 3. Зелень промийте і поріжте.

Крок 4. Обшелушенный часник порубаєте, з’єднайте з рубаною зеленню. Полийте лимонним соком і здобріть сметаною. Змішайте.

Крок 5. Ароматним соусом полийте тушку зовні і всередині. Укладіть на фользі. Запечатайте фольгу.

Крок 6. Картоплю поскрябайте або видаліть шкірку овочечисткою, покладіть на фольгу, посоліть.

Крок 7. Запечатайте фольгу. Рибу і картоплю викладіть на деко і приберіть запікатися на 45 хвилин в прогріту до 180 градусів духовку.

Крок 8. Перевірте готовність картоплі, розгорнувши фольгу.

Крок 9. Запечену картоплю розрізати на кружечки і підрум’яньте на сковорідці. Укладіть на красиве блюдо, зверху додайте дорадо, і пригощайте гостей. Приємного апетиту!

Ніжне філе дорадо у фользі

Ніжне філе дорадо у фользі – божественне частування, яким необхідно порадувати домочадців хоча б одного разу. Блюдо виходить максимально соковитим і ароматним. Інгредієнти ідеально доповнюють один одного. А від ароматів можна втратити голову. Запахи огортають простір, ніби запрошуючи скуштувати шикарний шедевр.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Дорадо філе – 600 гр.
  • Білі гриби – 60-70 гр.
  • Шпинат – 15-25 гр.
  • Помідори черрі – 35 гр.
  • Часник – 12 гр.
  • Чебрець – 1 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Бульйон курячий/рибний – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дорадо звільніть від луски, обріжте голову, хвіст і видаліть нутрощі. Промийте і приберіть вологу серветками. По спинці зробіть надрізи.

Крок 2. Рибу розділити на філе, витягнувши хребет.

Крок 3. Пінцетом видаліть кісточки.

Крок 4. Підготуйте фольгу для запікання. Укладіть підготовлене філе, втріть сіль і перець.

Крок 5. Обшелушенный часник дрібно порубаєте, і підрум’яньте разом з чебрецем на прогрітій з олією сковорідці.

Крок 6. Додайте білі гриби і обсмажте.

Крок 7. Здобріть вершковим маслом. Тушкуйте кілька хвилин.

Крок 8. Закиньте промитий шпинат.

Крок 9. Влийте рибний або курячий бульйон, посоліть і приперчите. Тушкуйте 5 хвилин.

Крок 10. Дорадо полийте приготованим соусом. Додайте половинки помідорів черрі.

Крок 11. Запечатайте фольгу, викладіть на деко і приберіть запікатися на 15 хвилин в прогріту на 180 градусів духовку.

Крок 12. Через час розгорніть фольгу, полийте соусом і помістіть підрум’янитися ще на 5 хвилин.

Крок 13. Приступайте до дегустації ароматною дорадо. Приємного апетиту!

Дорадо у фользі з картоплею

Дорадо у фользі з картоплею – чудове блюдо і на кожен день, і на святкове торжество. Що може бути геніальніша, ніж поєднання картоплі і риби? Блюдо виходить незвичайно апетитним. І тут не повинно виникнути заперечень. Соковита риба і рум’яний картопля, безсумнівно, доречні на кожну подію.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Дорадо – 2 шт.
  • Лайм/лимон – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Прованські трави – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У рибі зріжте луску, вирізати зябра і видаліть нутрощі. Промийте, приберіть вологу серветками.

Крок 2. Лимон або лайм обшпарте окропом, обсушити, порізати скибочками. Кріп промийте. Часник обшелушите.

Крок 3. Рибу натріть сіллю, перцем, спеціями для риби і прованськими травами. Черевця нафаршируйте кропом і часником, пару часточок лайма укладіть всередину. Зверху зробіть надрізи і заповніть їх часточками лайма.

Крок 4. Маринуйте близько години.

Крок 5. Обшелушенный цибулю наріжте не дуже тонкими кільцями. Підготуйте фольгу для запікання. У центрі покладіть подушку з цибулевих кілець. Укладіть дорадо. Очищену картоплю розрізати на дольки і заповніть порожні місця. Приправте спеціями. Запечатайте фольгу.

Крок 6. Приберіть запікатися на 35 хвилин в прогріту до 200 градусів духовку.

Крок 7. Через час розгорніть фольгу і помістіть підрум’янитися ще на 10 хвилин. Приступайте до дегустації красивого страви. Приємного апетиту!