Джамбалайя – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Джамбалайя – це оригінальне блюдо, яке прийшло до нас з карибських островів. Готують його на основі рису з додаванням різних продуктів: ковбас, м’яса, морепродуктів, овочів. Частування виходить дуже соковитим і поживним. Подавайте до сімейного обіду, вечері або перекусу. Для приготування використовуйте готову кулінарну збірку з чотирьох покрокових рецептів.

Джамбалайя з сосисками — класичний рецепт

Джамбалайя з сосисками – класичний рецепт, який точно допоможе урізноманітнити ваше домашнє блюдо. Соковите і ситне блюдо за мотивами карибської кухні нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рис білий 300 гр.
  • Помідор 1 шт.
  • Томатна паста 100 гр.
  • Вода-2 склянки
  • Сосиски 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Приправа 1 ч. л.
  • Зелень для подачі
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
  2. Сосиски ріжемо кружальцями. Ріпчасту цибулю, помідор, болгарський перець і часник подрібнюємо.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому цибулю з болгарським перцем до м’якості.
  4. Сюди ж занурюємо помідори і сосиски. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
  5. Висипаємо вміст сухої рис. Обсмажуємо все разом близько двох-трьох хвилин.
  6. Доповнюємо заготівлю томатною пастою, сіллю, цукром, спеціями і подрібненим часником. Гарненько все перемішуємо.
  7. Далі заливаємо заготівлю водою. Доводимо до кипіння.
  8. Після кипіння, зменшуємо вогонь. Тушкуємо страву під кришкою близько 25 хвилин. У процесі готування вміст перемішувати не треба.
  9. Джамбалайя з сосисками готова. Подавайте до столу, доповнюйте зеленню за смаком і пригощайтеся!

Джамбалайя з куркою

Джамбалайя з куркою порадує вас своєю поживністю і насиченим смаком. Таке частування прикрасить ваш домашній стіл і цікаво урізноманітнює меню. Подавайте в якості перекусу, до обіду або вечері. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Рис – 250 гр.
  • Філе куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Чорізо – 75 гр.
  • Суміш спецій каджунская – 1 ст. л.
  • Помідори у власному соку – 400 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Бульйон курячий – 350 мл
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Викладаємо на нього шматочки філе і обсмажуємо до рум’янцю.

Крок 3. Тонкою соломкою розбираємо болгарський перець, подрібнюємо цибулю і часник.

Крок 4. Чорізо нарізаємо тонкими кружечками.

Крок 5. З сковороди дістаємо курку. Обсмажуємо тут ріпчасту цибулю до рум’янцю.

Крок 6. Відправляємо до цибулі соломку болгарського перцю і подрібнений часник. Посипаємо спеціями і смажимо все разом 5 хвилин.

Крок 7. Повертаємо в сковороду курку, всипаємо рис, додаємо томати у власному соку і вливаємо бульйон. Доводимо вміст до кипіння і після тушкуємо під кришкою близько 25 хвилин.

Крок 8. Джамбалайя з куркою готова. Подавайте до столу і пробуйте!

Джамбалайя з креветками

Джамбалайя з креветками – це оригінальне блюдо для вашого ситного обіду або перекусу. Таке частування вийде неймовірно гарним і яскравим смаком. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з нашої збірки. Порадуйте себе і рідних!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • бурий Рис – 150 гр.
  • Креветки – 100 гр.
  • Гомілку індички – 300 гр.
  • Ковбаски мисливські – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 100 гр.
  • Селера – 150 гр.
  • Помідор – 150 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Часник сушений – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Чебрець сушений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Бурий рис заливаємо водою в каструлі. Солимо за смаком і варимо 30 хвилин на повільному вогні.

Крок 3. У невеликій мисці з’єднуємо сіль, сухі спеції, перемішуємо.

Крок 4. М’ясо індички знімаємо з кістки і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 5. Шматки індички перемішуємо зі спеціями. Залишаємо маринуватися.

Крок 6. Подрібнюємо білий і червоний лук.

Крок 7. Дрібними кубиками також обробляємо селера, помідори і солодкий болгарський перець.

Крок 8. Очищаємо креветки від панцира.

Крок 9. Невеликими кружечками ріжемо мисливські ковбаски.

Крок 10. Два види цибулі викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо овочі до м’якого стану.

Крок 11. Викладаємо до цибулі шматочки індички. Перемішуємо і тушкуємо все разом ще 10 хвилин.

Крок 12. Відправляємо в загальну масу інші овочі.

Крок 13. Перемішуємо вміст, закриваємо кришкою і тушкуємо на помірному вогні близько 10 хвилин.

Крок 14. Додаємо шматочки ковбасок і готуємо ще пару хвилин.

Крок 15. Приєднуємо очищені креветки.

Крок 16. Доповнюємо вміст сковороди відварною бурим рисом.

Крок 17. Перемішуємо масу і тушкуємо під кришкою 5 хвилин до готовності. Робимо це на слабкому вогні, щоб продукти не пригоріли.

Крок 18. Джамбалайя з креветками готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Джамбалайя в мультиварці

Джамбалайя в мультиварці – це смачне і апетитне блюдо, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями. Готове соковите частування яскраво різноманітить ваше звичне меню.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • бурий Рис – 2 склянки
  • Шинка – 400 гр.
  • Бекон – 400 гр.
  • копчені Сосиски – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник сушений – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Селера – 3 стебла.
  • Томати консервовані – 400 гр.
  • Бульйон курячий – 750 мл
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Чебрець сушений – 1 ч. л.
  • Соус каррі – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо дрібними шматочками.

Крок 3. Дрібно розбираємо стебла селери.

Крок 4. Тонкою соломкою ріжемо бекон.

Крок 5. Також чинимо і з шинкою.

Крок 6. Ріжемо Тонкими кружечками копчені сосиски.

Крок 7. Вливаємо олію в чашу мультиварки. Включаємо режим «смаження». Обсмажуємо до рум’янцю цибулю, після доповнюємо його шинкою і беконом.

Крок 8. Додаємо болгарський перець і селера. Добре перемішуємо.

Крок 9. Доповнюємо заготівлю спеціями і бурим рисом.

Крок 10. Перемішуємо вміст і доповнюємо його невеликою кількістю соусу каррі.

Крок 11. Далі додаємо в чашу копчені сосиски, томати і сушений гранульований часник.

Крок 12. Заливаємо все курячим бульйоном. Доводимо до кипіння, після готуємо в режимі «гасіння» 2 години.

Крок 13. Джамбалайя в мультиварці готовий. Розкладаємо частування по порційних тарілках і подавайте до столу!