Ескалоп з свинини в духовці
Ескалоп з свинини в духовці являє собою надзвичайно смачне і ситне блюдо, на виконання якого потрібно трохи часу. Соковита і м’яка свинина під сирною скоринкою виходить смачною як в гарячому, так і холодному стані. Ескалоп подають окремо або в поєднанні з гарнірами.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 4 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. М’ясо нарізаємо не дуже товстими стейками. Це може бути полендвица або частина з жировими прошарками.
Крок 3. Озброївшись кухонним молоточком, детально відбиваємо м’ясні заготовки з обох сторін. Можна використовувати спеціальний прес.
Крок 4. Посипаємо перцем і солимо. За бажанням додаємо прянощі.
Крок 5. Вогнетривку ємність змащуємо олією і викладаємо відбите м’ясо.
Крок 6. Прослаиваем майонезом (натуральним йогуртом, сметаною, сирним або часниковим соусом) і рівномірно промазуємо. Очищаємо цибулю і тонко ріжемо. Укладаємо поверх м’яса.
Крок 7. Крупно натираємо сир. Він повинен добре плавитися. Підійде моцарелла, підкопчений ковбасний сир або сир, нарізаний скибочками.
Крок 8. Посипаємо сиром м’ясо. Запікаємо 25 хвилин при 180°С.
Крок 9. Ескалоп в сирній скоринці розкладаємо по тарілках і презентуємо гостям. При бажанні доповнюємо гарніром. Картопляне пюре підійде ідеально. Приємного апетиту!