Ескалоп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ескалоп з помідорами і сиром в духовці

Ескалоп з помідорами і сиром в духовці володіє прекрасним зовнішнім виглядом. Чудове частування підходить для святкових заходів. Страва готується без особливих зусиль, виходить соковитим і ніжним. Сирна скоринка наділяє блюдо надзвичайним смаком.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Спеції до м’яса – за смаком.
  • Кріп – 1/2 пучка.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і витираємо свинину. Можна використовувати як пісну, так і частина з сальними прожилками. Ріжемо на шматочки шириною 1,5 сантиметра. Добре відбиваємо. Перчимо. Натираємо м’ясо сіллю і спеціями.

Крок 2. Поки стейки маринуються, томати промиваємо і витираємо. Ріжемо п’ятаками.

Крок 3. Дрібно трьом сир. Важливо, щоб він добре плавився. Для цього підходить моцарелла або ковбасний сир. Жирність продукту не принципова.

Крок 4. Приправлене м’ясо розкладаємо по листу або вогнетривкої формі. Присипаємо приправами до м’яса. Для соковитості можна просочити соусом (сметаною, майонезом, грецьким йогуртом).

Крок 5. Укладаємо томати і поміщаємо в прогріту до 200°С духовку. Готуємо півгодини.

Крок 6. Посипаємо сирної стружкою. Запікаємо ще 15 хвилин, поки сир не розплавиться і не утворюється апетитна скориночка.

Крок 7. Запечений ескалоп сервіруємо і пригощаємо друзів, прикрасивши по своєму смаку. Блюдо доповнюємо салатними листям, запашною зеленню або нарізкою зі свіжих овочів. Взимку прикрашаємо різноманітною їжею і консервацією. Приємного апетиту!