Курячий ескалоп
Курячий ескалоп – чудове частування, яке вимагає на виконання не більше п’ятнадцяти хвилин. М’ясо виходить соковитим і готується з бюджетних продуктів. Посмажити курячий ескалоп вийде навіть у недосвідченого кулінара. Ситна страва добре доповнює зимова консервація або нарізка з свіжих овочів.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 6
Склад:
- Куряче філе – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо куряче філе. Для тих, хто любить м’ясо пожирніше, використовуємо м’якоть курячого стегна. Ескалоп вийде ще апетитніше і соковитіше.
Крок 2. Промивши і обтерши основний інгредієнт, нарізаємо його шматками.
Крок 3. На обробну дошку кладемо плівку. Зверху укладаємо м’ясні шматочки і вистилаємо плівкою. Це потрібно для того, щоб не забруднити кухню. Відбиваємо за допомогою кухонного молоточка. Приправляємо курку і втираємо спеції.
Крок 4. У сковорідку кладемо вершкове масло і наливаємо рослинне. Прогріваємо. Викладаємо курку і смажимо до рум’яності. Суміш масел зробить блюдо запашним і додасть цікавий смак.
Крок 5. Перевертаємо на інший бік. Важливо не пересушити. Процес відбувається швидко, тому уважно стежимо. Готовність перевіряємо, проколів ескалопи ножем або виделкою.
Крок 6. Подаємо страву з овочами. М’ясо залишається ніжним і в охолодженому варіанті. Тому важливо добре розм’якшити волокна. Якщо недостатньо відбити м’ясо, в холодному вигляді воно стане жорстким.
Крок 7. При бажанні можна зварити гарнір або відкоркувати зимову консервацію. Приємного апетиту!