Ескалоп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ескалоп з яловичини

Ескалоп з яловичини володіє ніжною текстурою і готується з доступних складових. Ситна страва стане фаворитом для любителів м’ясних виробів не тільки за смак, але і простоту виконання. Соковите м’ясо подають без нічого або в доповненні з гарніром або соусом.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Яловича вирізка – 600 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода холодна – 1-2 ч. л.
  • Курячі яйця – 1 шт.
  • Борошно – 30-50 гр.
  • Панірувальні сухарі – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину промиваємо й обсушуємо. Ріжемо стейками шириною, що не перевищує 1,5 сантиметра. Можна взяти частину пожирніше, якщо калорійність страви не принципова.

Крок 2. Застеляємо пакетом або плівкою і грунтовно розм’якшуємо постукуючими рухами за допомогою кухонного молоточка. Якщо немає молоточка, можна відбити негострої стороною ножа або застосувати спеціальний прес з голками.

Крок 3. Посипаємо приправою для м’яса і втираємо. Можна використовувати інші спеції і прянощі. Добре підійде гранульований часник.

Крок 4. Паніруємо м’ясні заготовки в борошні.

Крок 5. Запанированную яловичину “купаємо” у збитому з водою яйці, попередньо змішаним зі спеціями.

Крок 6. Добре обвалюємо в сухарях.

Крок 7. Ескалопи кладемо на плоску поверхню і ставимо в холод на 1 годину, щоб м’ясо добре захолола і паніровка прихопилася.

Крок 8. Прожарюємо сковорідку з рослинним маслом. Масла не шкодуємо. М’ясо повинно смажитися, а не нудитися. Кладемо по одному ескалопи. Готуємо, встановивши нагрівання нижче середнього по 5 хвилин з кожної сторони. Смажені ескалопи переносимо на площину з серветками, щоб видалити надлишки жиру.

Крок 9. Смажені ескалопи прикрашаємо петрушкою, презентуємо з гарніром або без, на свій розсуд. Ескалоп підходить для будь-якої події і завжди виглядає доречно, чи то святковий захід або дружню вечерю. Приємного апетиту!