Ескалоп з яловичини
Ескалоп з яловичини володіє ніжною текстурою і готується з доступних складових. Ситна страва стане фаворитом для любителів м’ясних виробів не тільки за смак, але і простоту виконання. Соковите м’ясо подають без нічого або в доповненні з гарніром або соусом.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Яловича вирізка – 600 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода холодна – 1-2 ч. л.
- Курячі яйця – 1 шт.
- Борошно – 30-50 гр.
- Панірувальні сухарі – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину промиваємо й обсушуємо. Ріжемо стейками шириною, що не перевищує 1,5 сантиметра. Можна взяти частину пожирніше, якщо калорійність страви не принципова.
Крок 2. Застеляємо пакетом або плівкою і грунтовно розм’якшуємо постукуючими рухами за допомогою кухонного молоточка. Якщо немає молоточка, можна відбити негострої стороною ножа або застосувати спеціальний прес з голками.
Крок 3. Посипаємо приправою для м’яса і втираємо. Можна використовувати інші спеції і прянощі. Добре підійде гранульований часник.
Крок 4. Паніруємо м’ясні заготовки в борошні.
Крок 5. Запанированную яловичину “купаємо” у збитому з водою яйці, попередньо змішаним зі спеціями.
Крок 6. Добре обвалюємо в сухарях.
Крок 7. Ескалопи кладемо на плоску поверхню і ставимо в холод на 1 годину, щоб м’ясо добре захолола і паніровка прихопилася.
Крок 8. Прожарюємо сковорідку з рослинним маслом. Масла не шкодуємо. М’ясо повинно смажитися, а не нудитися. Кладемо по одному ескалопи. Готуємо, встановивши нагрівання нижче середнього по 5 хвилин з кожної сторони. Смажені ескалопи переносимо на площину з серветками, щоб видалити надлишки жиру.
Крок 9. Смажені ескалопи прикрашаємо петрушкою, презентуємо з гарніром або без, на свій розсуд. Ескалоп підходить для будь-якої події і завжди виглядає доречно, чи то святковий захід або дружню вечерю. Приємного апетиту!