Як швидко і просто приготувати фалафель на сковороді?
Домашній фалафель легко приготувати на сковороді. Продукт порадує своїми поживними властивостями та хрусткою скоринкою. Підійде для ситного перекусу, обіду або вечері.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Нут – 200 гр.
- Кінза сушена – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Куркума – 1 ч. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо нут в холодній воді до набряклого стану. Відкидаємо його на друшляк. Відварювати для фалафеля не обов’язково.
2. Зіру і кінзу подрібнюємо в ступці.
3. Перемелюємо нут і додаємо до нього подрібнену цибулю, часник, зелень, сіль і спеції. Вимішуємо масу руками до однорідного стану.
4. З отриманого тіста ліпимо невеликі котлетки.
5. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки з усіх боків.
6. Готовий фалафель викладаємо на тарілку. Подаємо до столу зі свіжими овочами або гарніром за смаком. Готово!