Фалафель – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Як швидко і просто приготувати фалафель на сковороді?

Домашній фалафель легко приготувати на сковороді. Продукт порадує своїми поживними властивостями та хрусткою скоринкою. Підійде для ситного перекусу, обіду або вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Нут – 200 гр.
  • Кінза сушена – 1 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо нут в холодній воді до набряклого стану. Відкидаємо його на друшляк. Відварювати для фалафеля не обов’язково.

2. Зіру і кінзу подрібнюємо в ступці.

3. Перемелюємо нут і додаємо до нього подрібнену цибулю, часник, зелень, сіль і спеції. Вимішуємо масу руками до однорідного стану.

4. З отриманого тіста ліпимо невеликі котлетки.

5. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки з усіх боків.

6. Готовий фалафель викладаємо на тарілку. Подаємо до столу зі свіжими овочами або гарніром за смаком. Готово!