Як приготувати фаршировану щуку по-єврейськи?
Фарширована щука – страва актуальне в усі часи. Знавці єврейської кухні точно знають толк у цій справі. Фарширована щука готується на подушці з овочів, це робить страву ще більш соковитим і ароматним.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Щука свіжа – 4,5 кг
- Морква – 3 шт.
- Лушпиння цибулі – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Хліб – 2 шматка.
- Вода – 1 склянка
- Перець запашний горошком – 4-5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 5-6 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
- Буряк – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Щуку помийте і очистіть від луски. Відріжте голову, видаліть зябра і очі, зніміть шкіру з тушки, не порушуючи її цілісність.
2. Хліб замочіть у воді на кілька хвилин. Дві цибулини очистіть від лушпиння. Філе щуки відокремте від кісток. Пропустіть через м’ясорубку філе щуки, хліб і цибулю. Отриманий фарш посоліть і приправте за смаком, додайте рослинне масло і перемішайте.
3. Фаршем начиніть шкірку.
4. Дві цибулини, моркву і буряк очистіть і наріжте кружечками. На дно форми для запікання викладіть овочі. Також покладіть лушпиння цибулі, перець горошком, лавровий лист і трохи рослинного масла. На овочеву подушку викладіть фаршировану щуку. Влийте воду так, щоб вона злегка покрила рибу. Голову щуки відваріть окремо.
5. Поставте форму в духовку, розігріту до 220 градусів, доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть температуру до 120, щоб вода злегка кипіла, всипте сіль і цукор. Тушкуйте щуку 1,5 години. Готову щуку остудіть, наріжте порціями, прикрасьте і подавайте разом з головою.
Приємного апетиту!