Фарширована щука – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Як приготувати фаршировану щуку по-єврейськи?

Фарширована щука – страва актуальне в усі часи. Знавці єврейської кухні точно знають толк у цій справі. Фарширована щука готується на подушці з овочів, це робить страву ще більш соковитим і ароматним.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Щука свіжа – 4,5 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Лушпиння цибулі – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Хліб – 2 шматка.
  • Вода – 1 склянка
  • Перець запашний горошком – 4-5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 5-6 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Буряк – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Щуку помийте і очистіть від луски. Відріжте голову, видаліть зябра і очі, зніміть шкіру з тушки, не порушуючи її цілісність.

2. Хліб замочіть у воді на кілька хвилин. Дві цибулини очистіть від лушпиння. Філе щуки відокремте від кісток. Пропустіть через м’ясорубку філе щуки, хліб і цибулю. Отриманий фарш посоліть і приправте за смаком, додайте рослинне масло і перемішайте.

3. Фаршем начиніть шкірку.

4. Дві цибулини, моркву і буряк очистіть і наріжте кружечками. На дно форми для запікання викладіть овочі. Також покладіть лушпиння цибулі, перець горошком, лавровий лист і трохи рослинного масла. На овочеву подушку викладіть фаршировану щуку. Влийте воду так, щоб вона злегка покрила рибу. Голову щуки відваріть окремо.

5. Поставте форму в духовку, розігріту до 220 градусів, доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть температуру до 120, щоб вода злегка кипіла, всипте сіль і цукор. Тушкуйте щуку 1,5 години. Готову щуку остудіть, наріжте порціями, прикрасьте і подавайте разом з головою.

Приємного апетиту!