Фарширований болгарський перець з м’ясом і рисом в томатному соусі
Пропоную приготувати фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі. Рецепт досить простий і швидкий. Від вас потрібно лише бажання і гарний настрій. Продукти використовуються доступні. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте, це точно!
- Час готування: 1 година 10 хвилин
- Час приготування: 15 хвилин
- Порцій – 12
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 12 шт.
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Томати у власному соку – 800 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець запашний – за смаком
- Рис – 100 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кориця мелена – на смак
- Гвоздика мелена – на смак
- Імбир мелений – за смаком
- Паприка мелена – на смак
Процес приготування:
1. Рис гарненько промийте в проточній воді кілька разів. Викладіть в каструлю і відваріть в підсоленій воді протягом 15 хвилин після закипання. Потім промийте під холодною водою і дайте стекти зайвої рідини.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Половину подрібненого ріпчастої цибулі додайте в миску з фаршем, посоліть і поперчіть.
3. Відварений рис викладіть в миску з фаршем.
4. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
5. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Очистіть від насіння і серцевини.
6. Очищений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.
7. Каструлю добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть другу половину подрібненого ріпчастої цибулі і обсмажте до розм’якшення.
8. З допомогою консервного ножа відкрийте банку томатів у власному соку.
9. Томати викладіть в глибоку ємність і з допомогою заглибного блендера подрібніть до однорідної консистенції.
10. Отриману томатну масу викладіть до смаженій репчатому луку. Додайте цукровий пісок. мелену корицю, мелену гвоздику, мелену паприку, мелений імбир і сіль.
11. Підливу доведіть до кипіння.
12. У каструлю з підливою викладіть нафарширований перець. Додайте лавровий лист і запашний перець. Накрийте кришкою, тушкуйте страву приблизно 35-40 хвилин на мінімальному вогні після закипання.
13. Готові фаршировані перці з м’ясом і рисом в томатному соусі зніміть з вогню і подавайте на стіл порційно.
14. Блюдо виходить неймовірно ніжним і практично тане в роті.
Приємного апетиту!