Фарширований перець з мясом і рисом – 10 покрокових рецептів перцю з фаршем і рисом

Фарширований болгарський перець з м’ясом і рисом в томатному соусі

Пропоную приготувати фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі. Рецепт досить простий і швидкий. Від вас потрібно лише бажання і гарний настрій. Продукти використовуються доступні. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте, це точно!

  • Час готування: 1 година 10 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 12 шт.
  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Томати у власному соку – 800 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець запашний – за смаком
  • Рис – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – на смак
  • Гвоздика мелена – на смак
  • Імбир мелений – за смаком
  • Паприка мелена – на смак

Процес приготування:

1. Рис гарненько промийте в проточній воді кілька разів. Викладіть в каструлю і відваріть в підсоленій воді протягом 15 хвилин після закипання. Потім промийте під холодною водою і дайте стекти зайвої рідини.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Половину подрібненого ріпчастої цибулі додайте в миску з фаршем, посоліть і поперчіть.

3. Відварений рис викладіть в миску з фаршем.

4. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

5. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Очистіть від насіння і серцевини.

6. Очищений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.

7. Каструлю добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть другу половину подрібненого ріпчастої цибулі і обсмажте до розм’якшення.

8. З допомогою консервного ножа відкрийте банку томатів у власному соку.

9. Томати викладіть в глибоку ємність і з допомогою заглибного блендера подрібніть до однорідної консистенції.

10. Отриману томатну масу викладіть до смаженій репчатому луку. Додайте цукровий пісок. мелену корицю, мелену гвоздику, мелену паприку, мелений імбир і сіль.

11. Підливу доведіть до кипіння.

12. У каструлю з підливою викладіть нафарширований перець. Додайте лавровий лист і запашний перець. Накрийте кришкою, тушкуйте страву приблизно 35-40 хвилин на мінімальному вогні після закипання.

13. Готові фаршировані перці з м’ясом і рисом в томатному соусі зніміть з вогню і подавайте на стіл порційно.

14. Блюдо виходить неймовірно ніжним і практично тане в роті.

Приємного апетиту!