Форель на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Соковита форель у вершковому соусі на сковороді

Стейки форелі посипаються приправами з сіллю і обсмажують на рослинному маслі з двох сторін. Далі вони заливаються вершками, і все тушкується ще 5 хвилин. Готову страву перекладається на тарілку і подається до столу з будь-яким гарніром. Виходить дуже смачний і ситний вечеря.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Стейки форелі – 4 шт.
  • Приправа для морепродуктів з сіллю – за смаком.
  • Вершки – 250 мл
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку очищаємо стейки від луски, після чого ретельно промиваємо під проточною водою і насухо витираємо паперовими рушниками.

Крок 2. Далі перекладаємо їх в окрему ємність, добре натираємо приправою для морепродуктів і даємо постояти протягом півгодини при кімнатній температурі.

Крок 3. Тепер добре прогріваємо сковороду, розігріваємо на ній рослинне масло й обсмажуємо на ньому стейки з двох сторін за п’ять хвилин до золотистої скоринки під кришкою.

Крок 4. Заливаємо майже готову рибу вершками і тушкуємо все на невеликому вогні ще 5-7 хвилин. При бажанні, на цьому етапі можна додати сіль, чорний мелений перець або зелень для аромату.

Крок 5. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу разом з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!