Соковита форель у вершковому соусі на сковороді
Стейки форелі посипаються приправами з сіллю і обсмажують на рослинному маслі з двох сторін. Далі вони заливаються вершками, і все тушкується ще 5 хвилин. Готову страву перекладається на тарілку і подається до столу з будь-яким гарніром. Виходить дуже смачний і ситний вечеря.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Стейки форелі – 4 шт.
- Приправа для морепродуктів з сіллю – за смаком.
- Вершки – 250 мл
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку очищаємо стейки від луски, після чого ретельно промиваємо під проточною водою і насухо витираємо паперовими рушниками.
Крок 2. Далі перекладаємо їх в окрему ємність, добре натираємо приправою для морепродуктів і даємо постояти протягом півгодини при кімнатній температурі.
Крок 3. Тепер добре прогріваємо сковороду, розігріваємо на ній рослинне масло й обсмажуємо на ньому стейки з двох сторін за п’ять хвилин до золотистої скоринки під кришкою.
Крок 4. Заливаємо майже готову рибу вершками і тушкуємо все на невеликому вогні ще 5-7 хвилин. При бажанні, на цьому етапі можна додати сіль, чорний мелений перець або зелень для аромату.
Крок 5. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу разом з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!