Райдужна форель, смажена шматочками
Для початку на сковороді обсмажується ріпчасту цибулю з помідорами. Далі туди відправляється нарізана шматочками форель, заливаються вершки, додається петрушка, вершкове масло і все тушкується до готовності. До готового блюда відварюють макарони, і воно подається до столу.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе форелі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Масло рослинне – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Вершки 10-20% – 200 гр.
- Петрушка свіжа – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Якщо використовується ціла риба, то для початку відрізаємо у неї голову з хвостом і плавниками. Далі розрізаємо вздовж хребта і видаляємо його. Потім дістаємо залишилися кісточки, знімаємо філе зі шкури і нарізаємо його довгастими шматочками.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості.
Крок 3. Помідори добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Додаємо в сковороду до цибулі. Продовжуємо тушкувати, додаємо сіль і суміш перців за смаком.
Крок 4. До готових овочів додаємо нарізану форель.
Крок 5. Потім відразу ж заливаємо все вершками і доводимо до кипіння.
Крок 6. Далі додаємо дрібно нарізану свіжу петрушку, шматочок вершкового масла, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Крок 7. На тарілку кладемо відварені макарони, зверху викладаємо форель і подаємо до столу. Приємного апетиту!