Форель на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Райдужна форель, смажена шматочками

Для початку на сковороді обсмажується ріпчасту цибулю з помідорами. Далі туди відправляється нарізана шматочками форель, заливаються вершки, додається петрушка, вершкове масло і все тушкується до готовності. До готового блюда відварюють макарони, і воно подається до столу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе форелі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Вершки 10-20% – 200 гр.
  • Петрушка свіжа – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо використовується ціла риба, то для початку відрізаємо у неї голову з хвостом і плавниками. Далі розрізаємо вздовж хребта і видаляємо його. Потім дістаємо залишилися кісточки, знімаємо філе зі шкури і нарізаємо його довгастими шматочками.

Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості.

Крок 3. Помідори добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Додаємо в сковороду до цибулі. Продовжуємо тушкувати, додаємо сіль і суміш перців за смаком.

Крок 4. До готових овочів додаємо нарізану форель.

Крок 5. Потім відразу ж заливаємо все вершками і доводимо до кипіння.

Крок 6. Далі додаємо дрібно нарізану свіжу петрушку, шматочок вершкового масла, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Крок 7. На тарілку кладемо відварені макарони, зверху викладаємо форель і подаємо до столу. Приємного апетиту!