Як приготувати форель в клярі на сковороді?
Нарізана форель мачає в борошні, потім в яйці, збитому зі спеціями, а потім знову в борошні. Далі все обсмажується в рослинному маслі з двох боків до золотистої скоринки і подається до столу з гарніром і овочами. Виходить дуже смачне і соковите блюдо.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Форель свіжа – 1 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Приправа для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно промиваємо рибу під проточною водою, після чого очищаємо від шкірки і видаляємо кістки. Потім нарізаємо форель невеликими шматочками по 5 см з кожного боку.
Крок 2. В окрему ємність розбиваємо чотири яйця, додаємо до них приправу для риби, сіль за смаком. Далі все добре збиваємо виделкою до отримання однорідної маси.
Крок 3. В окрему ємність насипаємо борошно і обвалюємо в ній шматочки риби.
Крок 4. Далі опускаємо їх у яєчну суміш і після знову в борошно. Добре обвалюємо з усіх боків.
Крок 5. Добре розігріваємо сковороду, наливаємо туди олію і обсмажуємо на ньому рибу з двох боків до утворення золотистої скоринки.
Крок 6. Перекладаємо готову форель в клярі на тарілку і подаємо до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!












