Форель на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати форель в клярі на сковороді?

Нарізана форель мачає в борошні, потім в яйці, збитому зі спеціями, а потім знову в борошні. Далі все обсмажується в рослинному маслі з двох боків до золотистої скоринки і подається до столу з гарніром і овочами. Виходить дуже смачне і соковите блюдо.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Форель свіжа – 1 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку ретельно промиваємо рибу під проточною водою, після чого очищаємо від шкірки і видаляємо кістки. Потім нарізаємо форель невеликими шматочками по 5 см з кожного боку.

Крок 2. В окрему ємність розбиваємо чотири яйця, додаємо до них приправу для риби, сіль за смаком. Далі все добре збиваємо виделкою до отримання однорідної маси.

Крок 3. В окрему ємність насипаємо борошно і обвалюємо в ній шматочки риби.

Крок 4. Далі опускаємо їх у яєчну суміш і після знову в борошно. Добре обвалюємо з усіх боків.

Крок 5. Добре розігріваємо сковороду, наливаємо туди олію і обсмажуємо на ньому рибу з двох боків до утворення золотистої скоринки.

Крок 6. Перекладаємо готову форель в клярі на тарілку і подаємо до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!