Фрикадельки у томатному соусі на сковороді
Фрикадельки у томатному соусі на сковороді порадують вас насиченим смаком та привабливим виглядом. Таке поживне частування ідеально підійде для домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з гарячими гарнірами, а для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Томатна паста – 80 гр.
- Вода – 350 мл.
- Борошно – 70 гр.
- Олія – для смаження.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Трави прованські – 5 грн.
- Сіль – 3 гр.
- Перець чорний мелений – 3 гр.
- Петрушка – 4 гілки.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, куряче яйце, сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо.
Крок 3. З отриманої маси ліпимо невеликі кульки, які потім обвалюємо в борошні.
Крок 4. Обсмажуємо фрикадельки в сковороді з олією до рум’янцю і заливаємо їх соусом із томатної пасти, води та прованських трав. Гасимо під кришкою близько 30 хвилин на невеликому вогні.
Крок 5. Доповнюємо частування лавровим листям і готуємо ще 5 хвилин.
Крок 6. Посипаємо фрикадельки подрібненою петрушкою та вимикаємо вогонь.
Крок 7. Фрикадельки у томатному соусі на сковороді готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!