Фрикадельки – 10 рецептів приготування фрикадельок для супу з покроковими фото

Фрикадельки у томатному соусі на сковороді

Фрикадельки у томатному соусі на сковороді порадують вас насиченим смаком та привабливим виглядом. Таке поживне частування ідеально підійде для домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з гарячими гарнірами, а для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 80 гр.
  • Вода – 350 мл.
  • Борошно – 70 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Трави прованські – 5 грн.
  • Сіль – 3 гр.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Петрушка – 4 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, куряче яйце, сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 3. З отриманої маси ліпимо невеликі кульки, які потім обвалюємо в борошні.

Крок 4. Обсмажуємо фрикадельки в сковороді з олією до рум’янцю і заливаємо їх соусом із томатної пасти, води та прованських трав. Гасимо під кришкою близько 30 хвилин на невеликому вогні.

Крок 5. Доповнюємо частування лавровим листям і готуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Посипаємо фрикадельки подрібненою петрушкою та вимикаємо вогонь.

Крок 7. Фрикадельки у томатному соусі на сковороді готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!