Фрикадельки в томатному соусі, запечені в духовці
Дуже корисні і смачні фрикадельки в томатному соусі можна приготувати вдома в духовці. Ця страва може стати відмінною альтернативою котлет, смаженим на сковороді.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Фарш м’ясний – 900 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Рис круглий – 120 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сік томатний – 0,5 л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Повністю розморозьте фарш, овочі помийте і очистіть. Рис зваріть до готовності, потім злийте воду.
2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте ножем. Обсмажте на рослинному маслі до м’якості.
3. Моркву натріть на тертці, додайте до цибулі на сковороду і смажте 4-5 хвилин, періодично помішуючи.
4. У мисці змішайте фарш з половиною овочевий засмажки, вареним рисом і яйцем. В отриману масу додайте сіль і мелений перець, добре перемішайте.
5. У другу половину засмажки влийте томатний сік, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні, поки рідина трохи не випарується. Потім додайте сметану, перемішайте, готуйте ще 5 хвилин. Коли соус загусне, зніміть його з вогню.
6. З фаршу сформуйте круглі фрикадельки і розмістіть їх в жароміцної формі.
7. Фрикадельки залийте томатним соусом і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо 40-50 хвилин. Готові фрикадельки в томатному соусі посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!