Фрикадельки в томатному соусі – 7 рецептів на сковороді в духовці з фото покроково

Фрикадельки в томатному соусі, запечені в духовці

Дуже корисні і смачні фрикадельки в томатному соусі можна приготувати вдома в духовці. Ця страва може стати відмінною альтернативою котлет, смаженим на сковороді.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 900 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Рис круглий – 120 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сік томатний – 0,5 л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Повністю розморозьте фарш, овочі помийте і очистіть. Рис зваріть до готовності, потім злийте воду.

2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте ножем. Обсмажте на рослинному маслі до м’якості.

3. Моркву натріть на тертці, додайте до цибулі на сковороду і смажте 4-5 хвилин, періодично помішуючи.

4. У мисці змішайте фарш з половиною овочевий засмажки, вареним рисом і яйцем. В отриману масу додайте сіль і мелений перець, добре перемішайте.

5. У другу половину засмажки влийте томатний сік, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні, поки рідина трохи не випарується. Потім додайте сметану, перемішайте, готуйте ще 5 хвилин. Коли соус загусне, зніміть його з вогню.

6. З фаршу сформуйте круглі фрикадельки і розмістіть їх в жароміцної формі.

7. Фрикадельки залийте томатним соусом і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо 40-50 хвилин. Готові фрикадельки в томатному соусі посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!