Фрикадельки в томатному соусі – 7 рецептів на сковороді в духовці з фото покроково

Ніжні і соковиті фрикадельки в томатно-вершковому соусі

Апетитні і смачні фрикадельки в нежнейшем томатно-вершковому соусі припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Страва найкраще підійде для обіду або вечері, головне не забудьте в соус додати улюблені приправи.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Для томатно-вершкового соусу:
  • Помідори – 400 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Вода – 0,5 л.
  • Базилік – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис зваріть до готовності, потім відкиньте на сито.

2. У миску викладіть фарш, додайте подрібнену цибулю і часник, куряче яйце, варений рис, мелений перець і сіль, все добре перемішайте.

3. Змочити руки у воді і сформуйте округлі фрикадельки. Обсмажте їх на рослинному маслі до рум’яної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку.

4. Приготуйте томатно-вершковий соус. Викладіть В сотейник терті на тертці помідори, влийте вершки, додайте сіль, мелений перець і базилік. Потім влийте окріп, перемішайте.

5. Викладіть соус фрикадельки, закрийте сковороду кришкою, доведіть соус до кипіння. Далі зменшіть вогонь і тушкуйте страву 25-30 хвилин.

6. Фрикадельки в томатно-вершковому соусі готові, можна подавати з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!