Ніжні і соковиті фрикадельки в томатно-вершковому соусі
Апетитні і смачні фрикадельки в нежнейшем томатно-вершковому соусі припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Страва найкраще підійде для обіду або вечері, головне не забудьте в соус додати улюблені приправи.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Рис – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Для томатно-вершкового соусу:
- Помідори – 400 гр.
- Вершки – 100 мл
- Вода – 0,5 л.
- Базилік – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис зваріть до готовності, потім відкиньте на сито.
2. У миску викладіть фарш, додайте подрібнену цибулю і часник, куряче яйце, варений рис, мелений перець і сіль, все добре перемішайте.
3. Змочити руки у воді і сформуйте округлі фрикадельки. Обсмажте їх на рослинному маслі до рум’яної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку.
4. Приготуйте томатно-вершковий соус. Викладіть В сотейник терті на тертці помідори, влийте вершки, додайте сіль, мелений перець і базилік. Потім влийте окріп, перемішайте.
5. Викладіть соус фрикадельки, закрийте сковороду кришкою, доведіть соус до кипіння. Далі зменшіть вогонь і тушкуйте страву 25-30 хвилин.
6. Фрикадельки в томатно-вершковому соусі готові, можна подавати з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!