Фрикадельки в томатному соусі – 7 рецептів на сковороді в духовці з фото покроково

Простий і смачний рецепт фрикадельок з квасолею в томатному соусі

Оригінальний рецепт фрикадельок з овочевими добавками. Блюдо виходить соковитим, поживним, самодостатнім і не потребує ніяких гарнірів.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Помідори – 300 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Квасоля консервована – 250 гр.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть і одну цибулину прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте фарш, цибулю і куряче яйце. Фарш посоліть і приправте, ще раз перемішайте.

2. Сформуйте фрикадельки невеликого розміру.

3. Помідори помийте, зробіть на них хрестові надрізи і опустіть на пару хвилин в окріп. Потім від надрізу зніміть шкірку.

4. На розігрітій сковороді обсмажте фрикадельки по 2-3 хвилини з кожного боку.

5. Потім додайте на сковороду нарізаний болгарський перець і ріпчасту цибулю. Помідори натерти на тертці, отриману масу перекладіть на сковороду. Тушкуйте страву під кришкою 15-20 хвилин.

6. Після цього додайте квасолю, базилік, перець чорний мелений і сіль за смаком. Продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин.

7. В кінці додайте рубану зелень і зніміть сковороду з вогню. Фрикадельки з квасолею в томатному соусі подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!