Простий і смачний рецепт фрикадельок з квасолею в томатному соусі
Оригінальний рецепт фрикадельок з овочевими добавками. Блюдо виходить соковитим, поживним, самодостатнім і не потребує ніяких гарнірів.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Помідори – 300 гр.
- Перець болгарський – 100 гр.
- Квасоля консервована – 250 гр.
- Базилік сушений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть і одну цибулину прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте фарш, цибулю і куряче яйце. Фарш посоліть і приправте, ще раз перемішайте.
2. Сформуйте фрикадельки невеликого розміру.
3. Помідори помийте, зробіть на них хрестові надрізи і опустіть на пару хвилин в окріп. Потім від надрізу зніміть шкірку.
4. На розігрітій сковороді обсмажте фрикадельки по 2-3 хвилини з кожного боку.
5. Потім додайте на сковороду нарізаний болгарський перець і ріпчасту цибулю. Помідори натерти на тертці, отриману масу перекладіть на сковороду. Тушкуйте страву під кришкою 15-20 хвилин.
6. Після цього додайте квасолю, базилік, перець чорний мелений і сіль за смаком. Продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин.
7. В кінці додайте рубану зелень і зніміть сковороду з вогню. Фрикадельки з квасолею в томатному соусі подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!