Фрикадельки з підливою – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Як приготувати соковиті фрикадельки в вершковому соусі?

Яскрава ідея для вашого сімейного обіду – фрикадельки у вершковому соусі. Продукт вийде м’яким ніжним і буде танути в роті. Подавайте частування гарячим з вашими улюбленими гарнірами.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Крупа манна – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 0,5 пучка.

Для підливи:

  • Вершки – 1 склянка
  • Вода – 100 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сир плавлений – 50 гр.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясний фарш викладаємо в глибоку тарілку. Сюди ж додаємо манну крупу, подрібнений ріпчаста цибуля, зелень, цедру лимона, сіль і спеції.

2. Ретельно розмішуємо інгредієнти до однорідного стану.

3. З отриманої маси ліпимо невеликі рівні за розміром кульки.

4. У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Сюди ж вливаємо кип’ячену воду, викладаємо фрикадельки, додаємо сіль і спеції. Готуємо страву близько 10 хвилин.

5. Сюди ж вливаємо вершки і доводимо вміст до кипіння.

. Занурюємо в масу плавлений сир і робимо вогонь поменше.

7. Далі додаємо столову ложку борошна.

8. Акуратно розмішуємо вміст і доповнюємо його подрібненою зеленню. Тушкуємо страву ще 10 хвилин.

9. Ніжні фрикадельки в вершковому соусі готові. Розкладайте смачне частування по тарілках і подавайте до столу!