Як приготувати соковиті фрикадельки в вершковому соусі?
Яскрава ідея для вашого сімейного обіду – фрикадельки у вершковому соусі. Продукт вийде м’яким ніжним і буде танути в роті. Подавайте частування гарячим з вашими улюбленими гарнірами.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Крупа манна – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 0,5 пучка.
Для підливи:
- Вершки – 1 склянка
- Вода – 100 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сир плавлений – 50 гр.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясний фарш викладаємо в глибоку тарілку. Сюди ж додаємо манну крупу, подрібнений ріпчаста цибуля, зелень, цедру лимона, сіль і спеції.
2. Ретельно розмішуємо інгредієнти до однорідного стану.
3. З отриманої маси ліпимо невеликі рівні за розміром кульки.
4. У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Сюди ж вливаємо кип’ячену воду, викладаємо фрикадельки, додаємо сіль і спеції. Готуємо страву близько 10 хвилин.
5. Сюди ж вливаємо вершки і доводимо вміст до кипіння.
. Занурюємо в масу плавлений сир і робимо вогонь поменше.
7. Далі додаємо столову ложку борошна.
8. Акуратно розмішуємо вміст і доповнюємо його подрібненою зеленню. Тушкуємо страву ще 10 хвилин.
9. Ніжні фрикадельки в вершковому соусі готові. Розкладайте смачне частування по тарілках і подавайте до столу!