Фунчоза з креветками – 8 рецептів з овочами і соєвим соусом з покроковими фото

Фунчоза з креветками і кальмарами за японським рецептом

Японський рецепт фунчозы з морепродуктів. Це легке блюдо виходить в міру гострий, соковитим і повним смаку. Насичений смак кальмарів чудово доповнюють солодкуваті мідії і ніжні креветки, а заправка для фунчозы і спеції завершують смакову картину.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Креветки морожені – 200 гр.
  • морожені Мідії – 200 гр.
  • Кальмари морожені – 300 гр.
  • Заправка для фунчозы – 3 пачки
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо все необхідне, розморожуємо морепродукти.

2. У киплячу воду додаємо сіль, перець, коріандр і лавровий лист.

3. Далі засипаємо в каструлю мідії.

4. Потім додаємо креветки.

5. І нарешті кладемо в воду кальмарів.

6. На сильному вогні доводимо воду до повторного кипіння і проварюємо морепродукти протягом хвилини. Потім вимикаємо воду і відкидаємо все на друшляк.

7. Охолоджені кальмари нарізаємо на дрібні шматочки.

8. Очищаємо креветки.

9. Даємо морепродуктів охолонути до кінця.

10. Потім викладаємо їх на змащену невеликою кількістю вершкового масла сковороду.

11. Швидко обсмажуємо.

12. Приступаємо до приготування фунчозы.

13. Заливаємо її окропом і залишаємо настоюватися близько 5 хвилин.

14. Зливаємо фунчозу в друшляк і даємо воді стекти.

15. Додаємо в готову локшину заправку на ваш вибір.

16. Ретельно все перемішуємо.

17. Фунчозу викладаємо в контейнер або на тарілку.

18. Потім накладаємо зверху морепродукти.

19. В кінці посипаємо все білим кунжутом. Приємного апетиту!