Соковиті гнізда з макаронів з фаршем у вершковому соусі
Вершки – один з тих небагатьох продуктів, з якого можна приготувати дуже смачний соус, що гармонує як з м’ясом, так і з будь-якими макаронами. Страва відразу ж набуває ніжний вершковий смак і насичений аромат.
Час приготування: 70 хв
Час приготування:45 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Гнізда макаронні – 10 шт.
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки – 150 мл
- Майонез – 1 ст. л.
- Сир – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Нарізаємо довільно очищений цибулю і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до утворення золотистої скоринки.
2. Через хвилин 5 частину цибулі перекладаємо в окрему ємність, а іншу половину посипаємо 1,5 столовими ложками борошна і добре перемішуємо. Через дві хвилини вливаємо в сковороду вершки кімнатної температури і перемішуємо до однорідності.
3. Переходимо до підготовки м’ясної основи. У фарш вмішуємо майонез, частину смаженої цибулі і в завершенні сіль з перцем. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
4. Приготований фарш ділимо на 10 рівних частин і викладаємо м’ясні кульки на макаронні гнізда, які відразу ж занурюємо в сковорідку з гарячим вершковим соусом.
5. Ємність з начиненими фаршем гніздами накриваємо листом фольги, в якій робимо пару отворів зубочисткою і ставимо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку. Для початку готуємо страву протягом 25-30 хвилин, за цей час макарони встигнуть добре зваритися і при цьому не стануть сухими.
6. Через це час звільняємо сковорідку від фольги і посипаємо блюдо подрібненим на крупній тертці сиром. І ставимо випікатися страву вже без фольги протягом 20 хвилин д0 затвердіння сиру.
7. Безмежно смачне блюдо готове. Діліть на порції і подавайте до столу.
Бажаємо приємного апетиту!