Гнізда з макаронів з фаршем – 10 рецептів з фото покроково

Соковиті гнізда з макаронів з фаршем у вершковому соусі

Вершки – один з тих небагатьох продуктів, з якого можна приготувати дуже смачний соус, що гармонує як з м’ясом, так і з будь-якими макаронами. Страва відразу ж набуває ніжний вершковий смак і насичений аромат.

Час приготування: 70 хв

Час приготування:45 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Гнізда макаронні – 10 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сир – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Нарізаємо довільно очищений цибулю і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до утворення золотистої скоринки.

2. Через хвилин 5 частину цибулі перекладаємо в окрему ємність, а іншу половину посипаємо 1,5 столовими ложками борошна і добре перемішуємо. Через дві хвилини вливаємо в сковороду вершки кімнатної температури і перемішуємо до однорідності.

3. Переходимо до підготовки м’ясної основи. У фарш вмішуємо майонез, частину смаженої цибулі і в завершенні сіль з перцем. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

4. Приготований фарш ділимо на 10 рівних частин і викладаємо м’ясні кульки на макаронні гнізда, які відразу ж занурюємо в сковорідку з гарячим вершковим соусом.

5. Ємність з начиненими фаршем гніздами накриваємо листом фольги, в якій робимо пару отворів зубочисткою і ставимо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку. Для початку готуємо страву протягом 25-30 хвилин, за цей час макарони встигнуть добре зваритися і при цьому не стануть сухими.

6. Через це час звільняємо сковорідку від фольги і посипаємо блюдо подрібненим на крупній тертці сиром. І ставимо випікатися страву вже без фольги протягом 20 хвилин д0 затвердіння сиру.

7. Безмежно смачне блюдо готове. Діліть на порції і подавайте до столу.

Бажаємо приємного апетиту!