Макаронні гнізда з фаршем і томатною пастою на сковороді
Томатна паста стане чудовою основою для засмажки, а велика кількість овочів додасть страві свіжість і цікавий смак.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гнізда з макаронів – 12 шт.
- Фарш – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Морква – 100 гр.
- Перець болгарський – 80 гр.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Часник – 1-2 зуб.
- Вода – 200 мл
- Сир – 50 гр.
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Масло рослинне – для смаження;
Процес приготування:
1. Очистіть помідори від шкірки. Для цього зробіть на них хрестоподібний надріз і опустіть в окріп на пару хвилину. Потім акуратно перекладіть томати в миску з холодною водою. Завдяки різкого перепаду температур шкірка буде відходити набагато легше.
2. Очищені помідори наріжте невеликими кубиками.
3. Морква вимийте, почистіть і покришіть соломкою або натріть на крупній тертці. Також наріжте брусочками болгарський перець, а цибулину розділіть навпіл і покришіть одну частину кубиками, а другу – тонкими півкільцями.
4. Часник пропустити через чеснокодавку або дрібно покришіть ножем. Додайте до фаршу разом із покришеним кубиками цибулею і спеціями. Ретельно перемішайте всі інгредієнти між собою. Готовий фарш бажано трохи відбити, щоб вигнати з нього зайве повітря.
5. Розділіть фарш на 12 приблизно однакових частин і скачайте з них тефтелі. Кожну частину фаршу також можна трохи відбити руку, щоб котлетки краще тримали форму.
6. Томатну пасту розведіть невеликою кількістю води, а сир натріть на крупній тертці.
7. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте в ній цибульні півкільця на сильному вогні до прозорості або легкої золотавості. В залежності від товщини нарізки, на це піде 2-5 хвилин. Не забувайте постійно помішувати цибулю.
8. Зменшіть вогонь до середнього і закиньте в сковороду моркву. Тушкуйте овочі 1-2 хвилини.
9. Наступними додайте болгарський перець, нарізані помідори і томатну пасту. Тушкуйте овочеву суміш близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Додайте сіль і перець за смаком.
10. У сковороду з овочами викладіть максимально щільно один до одного макаронні гнізда і залийте окропом приблизно до середини пасти.
11. Тефтелі розкладіть в поглиблення в макаронах, злегка вдавивши їх всередину.
12. Доведіть рідину в сковороді до легкого кипіння, накрийте кришкою і залиште гаситися на 30-40 хвилин.
13. За 10 хвилин до повної готовності страви посипте його зверху тертим сиром, знову накрийте кришкою і залиште гаситися далі.
14. Готові гнізда можна прикрасити дрібно покришеної зеленню або полити зверху невеликою кількістю томатного соусу.
Приємного апетиту!












