Голубці з пекінської капусти з фаршем і рисом – 8 рецептів з покроковими фото

Класичні голубці всім відомі і всіма улюблені. Вони завжди асоціюються з будинком і затишком. Голубці – відмінний варіант страви на обід або вечерю. Але що, якщо трохи поекспериментувати з інгредієнтами, і замість білокачанної капусти використовувати пекінську? Не спробуєте – не впізнаєте!

Голубці з пекінської капусти з фаршем і рисом в духовці

Голубці з пекінської капусти нічим не поступаються за смаком традиційним. А готуються набагато простіше і швидше, за рахунок того, що капустяні листочки відокремити один від одного дуже легко. Запечені в духовій шафі голубці виходять смачними і соковитими. Готуйте із задоволенням і радуйте сім’ю смачною вечерею.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш м’ясний 1.5 кг
  • Капуста білокачанна 460 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Рис білий 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Томатний соус 1 ст.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Як приготувати голубці з пекінської капусти з фаршем і рисом? Почніть з підготовки капустяних листів. Ретельно промийте качан, на ньому часто буває пісок або яка-небудь бруд. Просушіть його паперовим рушником. Великим ножем відріжте качан і ще кілька сантиметрів вище неї, там, де тверда частина. Вона буде заважати.
  2. Розберіть качан на листочки. Зріжте шар щільної білої основи.
  3. Очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою цибулю. Просушіть його і наріжте невеликою соломкою. Морква вимийте і почистіть. Натріть плід на крупній тертці. Подрібнені овочі підсмажте на змащеній олією сковороді близько 5 хвилин. Сковорода повинна бути попередньо добре прогріта.
  4. Третю частину пасерування зніміть зі сковороди, перекладіть в миску і залиште на час в сторону. До решти смажених овочів додайте томатний соус. Якщо він занадто густий, розбавте його кип’яченою водою, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте. Тушкуйте кілька хвилин на повільному вогні, після чого вимкніть плиту.
  5. В миску викладіть фарш. Використовувати можете той, який вам більше подобається або суміш двох різних. Вид м’яса особливої ролі не грає. Головне, щоб воно було свіже. До м’яса додайте овочі, які раніше відклали в мисочку. Промийте сирий рис і перекладіть його в фарш. Посоліть, за бажанням можете додати улюблені спеції, наприклад, суміш для фаршу. Гарненько перемішайте ложкою або руками.
  6. Розкладіть по одному листу пекінської капусти. Наберіть в ложку фарш і викладіть на підстави листа з твердою боку. Закрутіть в рулет, підвертаючих краї так, щоб фарш не виступав.
  7. В жаростійкий посуд щільно один до одного викладіть швами вниз згорнуті голубці. Полийте заготовки приготованим овочевим соусом. Рівномірно розподіляючи вилийте у форму півсклянки холодної води.
  8. Укрийте форму фольгою. Розігрійте духовку до 180 градусів і готуйте голубці 40 хвилин. Готову страву розкладіть по тарілках і подавайте гарячим зі сметаною і дрібно нарубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Голубці з фаршем, рисом і пекінською капустою на сковороді

Коли немає часу довго возитися з традиційним рецептом голубців, але на вечерю хочеться саме це блюдо, на виручку приходить пекінська капуста. Крутити конвертики з неї легко і просто. Крім того, ці листочки дуже м’які і соковиті. А приготування в сковороді заощадить час, ніяк не впливаючи на смак.

Час приготування: 1 годину

Час готування – 1 година 40 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 2 шт.
  • Фарш – 500 гр.
  • Рис – 90 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томати у власному соку – 500 мл
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цукор – 1 щіпка
  • Перець духмяний горошок – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

1. Вимийте і очистіть від шкірки моркву. Натріть її на крупній тертці.

2. Промийте під проточною водою качан пекінської капусти, щоб очистити листя від потрапив сміття. Відріжте твердий кінець качана і розберіть овоч на листя. Складіть їх у велику каструлю і залийте окропом. Залиште на 5-10 хвилин, щоб листя стали більш м’якими і еластичними.

3. Почистіть і сполосніть цибулини. Наріжте їх невеликими кубиками. На розігріту сковороду, змащену рослинним маслом, викладіть подрібнену цибулю. Всипте дрібку цукру, щоб цибулю злегка закарамелизировался. Пасеруйте до прозорості, після чого додайте натерту моркву. Перемішайте і смажте ще близько 5-7 хвилин, до золотистого кольору. Третю частину смажених овочів перекладіть в тарілку і відкладіть в сторону.

4. У блендері подрібніть томати у власному соку. Якщо таких немає, замініть їх свіжими помідорами без шкірки або томатною пастою. Відправте в сковороду з овочами, приправте чорним перцем, паприкою і посоліть. Перемішайте і готуйте на повільному вогні під закритою кришкою протягом 8-10 хвилин.

5. До початку готування зваріть рис до стану напівготовності. Промийте його, щоб вивести зайвий крохмаль. У миску з фаршем перекладіть крупу і смажені цибулю і моркву. Посоліть і додайте чорний перець. Ретельно перемішайте руками або за допомогою ложки.

6. Розкладіть листи капусти на столі. На основу кожного листочка викладіть невелику кількість фаршу і сформуйте конвертики.

7. Сковороду відповідного розміру змастіть рослинною олією. При бажанні, можна додати трохи розм’якшеного вершкового масла. щільно один до одного викласти в посуд напівфабрикати.

8. Приготовану томатно-морквяну пасеровку рівномірно викладіть на шар голубців. Зверху покладіть кілька лаврових листів, горошини запашного перцю. Влийте в сковороду трохи води, щоб голубці не підгоріли і не пересохли. Накрийте сковороду кришкою і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть нагрів і тушкуйте близько 45-50 хвилин. Ближче до кінця приготування посоліть, якщо в цьому є необхідність.

9. Готові голубці з пекінської капусти прикрасити подрібненою зеленню і подавайте гарячими зі сметаною і скибочкою свіжого хліба.

Приємного апетиту!

Домашні голубці з пекінської капусти, тушковані в каструлі

Багато господинь неохоче відходять від традиційних рецептів. Однак в експериментах не тільки немає нічого поганого, навпаки, результати деяких з них виходять навіть краще оригіналів. Спробуйте приготувати звичні голубці, але з пекінською капустою. Ця страва може стати вашим улюбленим.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 350-400 гр.
  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Рис – 70 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець духмяний горошок – 3-4 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – за необхідності

Процес приготування:

1. Заздалегідь приготуйте рис, так як він займає багато часу. Промийте крупу холодною водою, можна кілька разів, щоб вивести зайвий крохмаль, інакше вийде в’язка каша, а це не потрібно. Перекладіть рис в каструлю і залийте водою. Пропорції повинні бути наступними: одна порція рису на дві порції води. Підсолити воду і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і варіть до повного випаровування води.

2. В цей час підготуйте пекінську капусту. Ретельно промийте листочки і покладіть качан на обробну дошку. Зріжте кілька сантиметрів від твердого підстави капусти. Після цього розібрати на окремі листки не складе ніякої праці. Мляві листя викиньте. У каструлю наберіть холодну воду і доведіть до кипіння. Опустіть листя в окріп і потримайте їх там 2-3 хвилини. Після відразу ж перекладіть їх у холодну воду. Цей процес зробить пекінську капусту еластичніші і м’якше, вона не порветься при закручуванні голубців. Просушіть листочки паперовим рушником.

3. Почистіть і вимийте цибулю і моркву. Наріжте цибулю півкільцями, а потім більш дрібно. Моркву натріть на крупній тертці. Змастіть сковороду рослинною олією і добре розігрійте. Обсмажте подрібнені овочі протягом 7-8 хвилин до золотистого кольору моркви і прозорості цибулі. Зніміть засмажку з вогню і розділіть на дві частини: одна для фаршу, одна для соусу.

4. У глибоку миску викладіть м’ясний фарш і попередньо зварений рис. Туди ж перекладіть половину пасерованих овочів. Овочі та рис повинні бути холодними. Посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте всі інгредієнти начинки.

5. Розстеліть по поверхні столу листи капусти і розкладіть на них начинку. Врахуйте, що листя пекінської капусти за розміром менше, ніж білокачанної. Тому і начинки потрібно буде менше. Загорніть в капустяний фарш конвертик, сформуйте таким чином всі напівфабрикати.

6. На дно великої каструлі покладіть другу частину смаженої цибулі і моркви. Додайте томатну пасту, запашний перець і лавровий лист. Посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть щільно один до одного заготовки голубців. Залийте їх водою так, щоб вона практично повністю покривала вироби. Надішліть каструлю на вогонь і доведіть рідину до кипіння. Зменшіть нагрів і накрийте посуд кришкою. Тушкуйте при повільному кипінні протягом 20-30 хвилин.

7. Готові голубці розкладіть порційно по тарілках. Подавайте гарячими, поливши томатним соусом, в якому вони готувалися, і сметаною.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні домашні голубці в мультиварці?

Якщо хочете приготувати дуже смачні голубці витративши мінімум часу і зусиль. Скористайтеся мультиварка і замініть білокачанну капусту пекінську! В мультиварці голубці не підгорять і не пересушаться, а соус не випарується і залишиться насиченою і дуже смачною. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 450 мл

Процес приготування:

1. Кілька разів промийте рис холодною водою, щоб вивести зайвий крохмаль. Перекладіть його в мисочку і залийте окропом. Залиште приблизно на 7 хвилин. Після цього крупа розм’якне і швидше приготується.

2. Ретельно промийте качан пекінської капусти під проточною водою. Просушіть паперовим рушником. Відріжте качан і ще кілька сантиметрів твердого шару над нею. Зів’ялі і несвіжі листочки викиньте. Капусту розберіть на листя. З тих, у яких твердий і товстий білий край, зріжте невеликий його шар. Це виключить розтріскування листа під час формування голубців і полегшить процес. Складіть капусту в миску і залийте окропом. Однак, навіть якщо цього не робити, листя не поламаються через характеристик сорту.

3. Очистіть від лушпиння і промийте цибулю. Наріжте його дрібними кубиками.

4. У миску з фаршем відправте подрібнену цибулю. З рису злийте рідину і перекладіть крупу у фарш. Посоліть і додайте мелений перець. Додайте зовсім небагато води, щоб начинка була соковитіше. Гарненько перемішайте.

5. Розкладіть листочки капусти. Ближче до білого краю викладіть по столовій ложці фаршу. Загніть боки аркуша до центру і поверніть рулетик. Сформуйте таким чином інші заготовки. Складайте їх швом вниз, щоб не розгорнулися.

6. Перекладіть заготовки в чашу мультиварки в один шар. Якщо залишилися дрібні листочки і залишки фаршу, довільно викладіть їх поверх шару голубців. З фаршу сформуйте маленькі кульки.

7. Приготуйте підливу, змішавши 400 мл води, томатну пасту і сметану. Посоліть і перемішайте соус до розчинення солі.

8. Полийте рідиною голубці. Закрийте кришку мультиварки і виберіть режим «Гасіння». Встановіть таймер на 45 хвилин. Готові голубці подавайте гарячими з приготованим соусом і сметаною.

Приємного апетиту!

Ліниві голубці з пекінської капусти з фаршем і рисом

«Ліниві» рецепти, зазвичай, мають на увазі швидке і просте приготування. У випадку з голубцями це теж працює, хоч і процес все одно зажадає часу. З використанням пекінської капусти процес піде ще швидше, крім того, цей вид робить голубці більш соковитими, ніжними і м’якими.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Порції – 7

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 гр.
  • Рис білий – 1 склянка
  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Соус томатний – 150 мл
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сметана – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Качан пекінської капусти ретельно промийте під проточною водою, щоб змити потрапив пісок і сміття. Відріжте качан і тверду частину. Наріжте капусту як на салат, але не дуже крупно. Складіть у велику миску.

2. Заздалегідь відваріть рис, попередньо промивши його в холодній воді, щоб видалити крохмаль. Додайте стакан вареного рису до капусти. Туди ж покладіть фарш. Ви можете взяти будь-який фарш на вас смак: свинячий, яловичий, пташиний або суміш. Якщо використовуєте пташиний, додайте до нього трохи сала, щоб він став соковитіше.

3. Додайте до суміші сире яйце. Очистіть від лушпиння і сполосніть цибулю. Дрібно наріжте його кубиками. Помістіть до фаршу з капустою. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте руками або за допомогою ложки.

4. Змочіть руки прохолодною водою і сформуйте з суміші круглі або овальні однакового розміру заготовки. Вологими руками голубці формувати набагато легше, так як фарш не липне. Викладіть їх в сковороду з високими стінками.

5. Для соусу змішайте сметану і томатну пасту. Почистіть часник і подрібніть за допомогою чеснокодавилки. Посоліть і поперчіть, розбавте водою. Полийте цією сумішшю ліниві голубці.

6. Поставте сковороду з голубцями на плиту і доведіть соус до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть при слабкому кипінні до готовності близько 40 хвилин. За кілька хвилин до готовності посипте блюдо подрібненою зеленню. Подавайте голубці гарячими порційно зі сметаною і темним хлібом.

Приємного апетиту!

Соковиті голубці з пекінської капусти з фаршем і рисом і сиром

Якщо вам набрид класичний рецепт голубців, і ви вже перепробували всі способи приготування, додайте незвичайний інгредієнт. Наприклад, сир. Розплавилися в теплому, м’якому фарші він буде надавати ніжний смак і тонкий молочний аромат. Ця страва сподобається і дорослим, і маленьким привередам.

Час приготування: 1 годину

Час готування – 1 година 30 хвилин

Порції – 6-7

Інгредієнти:

  • Фарш – 300 гр.
  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Сир – 80 гр.
  • Рис – 3 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Ретельно промийте і просушіть капусту. Видаліть качан і мляві листочки. Акуратно, щоб не порвати, зніміть 14-15 самих великих листів. У великій каструлі закип’ятіть воду і опустіть на декілька хвилин капусту. Після дуже акуратно дістаньте її шумівкою і залиште охолонути. Цей процес зробить листя м’якими і еластичними.

2. Підготуйте фарш. Можете використовувати якийсь один, а можете змішати ті, що у вас є. Якщо м’ясо було заморожено, розморозьте його, залишивши полежати при кімнатній температурі. Краще не використовувати гарячу воду або мікрохвильовку. Додайте в миску з фаршем попередньо зварений до напівготовності рис. Крупа повинна бути клейкої, щоб голубці краще тримали форму. Почистіть і помийте цибулю, подрібніть його. Одну цибулину перекладіть у фарш. Посоліть і поперчіть, додайте спеції, які вам найбільше подобаються. Ретельно перемішайте ложкою або руками. Залиште настоятися на пару хвилин.

3. Поки насичується фарш, приготуйте заправку. Добре розігрійте сковороду, змащену рослинним маслом. Відправте туди другу подрібнену цибулину. Обсмажте на середньому вогні до легкого золотистого, але не коричневого кольору.

4. Очищену і вимиту моркву натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою. Додайте до смаженій цибулі і готуйте ще 2-3 хвилини при відкритій кришці.

5. Додайте до зажарки свіжий або заморожений болгарський перець, нарізаний невеликими шматочками. Якщо у вас його немає, або ви не любите цей овоч, додавати його не обов’язково. Він дає свій особливий смак і аромат. Смажте близько 3 хвилин, щоб овоч пустив сік.

6. Після додайте трохи томатної пасти. Її можна замінити свіжим помідором, очищеним від шкірки і порізаним на дрібні шматочки. Тримайте на вогні ще 2-3 хвилини, після чого залийте 2 склянками кип’яченої води. Посоліть, поперчіть і тушкуйте соус 7-8 хвилин на повільному вогні і під закритою кришкою.

7. Твердий сир наріжте невеликими брусочками. Ще раз перемішайте фарш і почніть формувати голубці. Візьміть трохи м’ясної начинки, покладіть на неї брусочок сиру і зліпіть овальну заготовку так, щоб молочний продукт був всередині і повністю покритий м’ясом. Покладіть начинку на зелений край листа і скрутити конвертиком.

8. Всі сформовані напівфабрикати складіть у глибоку каструлю швами вниз. Наверх викладіть підготовлений соус і залийте рідиною. При необхідності додайте ще води. Поставте каструлю на плиту. Доведіть вміст до кипіння і, зменшивши вогонь, тушкуйте 40 хвилин під закритою кришкою. По закінченні цього часу вимкніть вогонь, всипте в каструлю подрібнену зелень і накрийте кришкою. Дайте постояти ще 10 хвилин. Подавайте гарячими зі сметаною.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт голубців з пекінської капусти в томатному соусі

Голубці – традиційне болгарське блюдо, що стало рідним всім жителям пострадянського простору. Трохи змінений рецепт став не менш популярним, адже пекінська капуста відрізняється м’якістю і соковитістю листя. Відмінний варіант страви для всієї родини.

Час приготування – 50 хвилин

Час готування – 1 годину 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 кг
  • Фарш – 500 гр.
  • Рис – 90 гр.
  • Томатна паста – 80 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Морква – 2 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Спеції – за бажанням
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Очистіть і вимийте цибулю і моркву. Дрібно наріжте цибулю, натріть коренеплід на крупній тертці. Надішліть овочі на сковороду, змащену рослинним маслом. Пасеруйте овочі на середньому вогні до рум’яного кольору, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою. Третина овочів відкладіть в окремий посуд і приберіть на час в сторону.

2. Розведіть томатну пасту кип’яченою водою. Пасту можна замінити томатом, очищеним від шкірки за допомогою окропу і подрібненому в блендері. Влийте рідину в сковороду з пасерування. Очистіть від лушпиння часник пропустити через часникодавку. Якщо такого пристрою немає, порубаєте зубчики ножем як можна дрібніше. Додайте в сковороду. Посоліть, поперчіть майбутній соус і додайте спеції за смаком. Добре підійдуть паприка або прованські трави. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні близько 8-10 хвилин.

3. Відваріть рис до напівготовності. Процес займе не більше 10 хвилин. Відкиньте крупу на друшляк або сито і промити холодною водою, щоб видалити зайвий крохмаль.

4. У миску до фаршу перекладіть пасеровані цибулю і моркву, залишені раніше. Туди ж відправте рис. Додайте сіль і перець і добре перемішайте начинку.

5. Помийте пекінську капусту і відріжте 2-3 см твердого шару з низу качана. Розберіть на листя. 14-15 найбільших залиште для голубців. Інші використовуйте на свій розсуд.

6. Акуратно зріжте ножем шар білого ущільнення. Складіть листя в поліетиленовий пакетик і відправте в мікрохвильовку на 1.5-2 хвилини, щоб розм’якшити їх.

7. Розкладіть листя і кожен, ближче до зеленого краю, покладіть трохи фаршу. Сформуйте рулетики, загинаючи боки аркуша в середину, щоб начинка не випадала.

8. Голубці складіть у глибоку посуд: сковороду з високими стінками, каструлю або казан. Поверх шару напівфабрикатів покладіть приготований томатний соус із засмажкою. Ложкою рівномірно розподіліть його по всій поверхні голубців. Влийте в посуд близько склянки води, викладіть між заготівками лаврові листочки. Накрийте кришкої і готуйте 45-50 хвилин. Майже в самому кінці готування спробуйте соус на сіль, при необхідності додайте.

9. Готові голубці подавайте по дві штуки в плоскій тарілці, поливши соусом, в якому вони готувалися і сметаною. При бажанні прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Ніжні і смачні голубці з фаршем і рисом в сметанному соусі

Всі знають, що найкращий соус для голубців – це сметана. А якщо не тільки подавати їх з цим молочним продуктом, але і запекти з ним? Вийде неймовірно смачне і ніжне блюдо. До того ж менш жирне, ніж класичний варіант приготування. Готуйте по цьому рецепту смачну вечерю для всієї родини!

Час приготування – 50 хвилин

Час готування – 1 годину 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 550 гр.
  • Рис – 110 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 350 гр.
  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир – 180 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Зелень – 30 гр.
  • Сметана – 120 гр.

Процес приготування:

1. Промийте під проточною водою качан капусти. Розберіть його, зрізавши тверду білу частину знизу. Виберіть найбільш великі листочки. Перекладіть їх у глибоку миску і залийте окропом. Залиште на 10 хвилин, щоб листя розм’якли.

2. Очистіть від лушпиння і сполосніть цибулю. Дрібно наріжте і перекладіть в миску з фаршем. М’ясо можете використовувати на свій смак. В цю ж посуд висипте промитий сирий рис. Розбийте в майбутню начинку яйце. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте всі інгредієнти.

3. Остудіть капустяне листя і промокніть їх паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу. Розкладіть їх по одному. Ближче до білого краю аркуша викладіть начинку. Боки аркуша загніть до центру і сформуйте конвертики. Повторіть це з усіма заготовками.

4. Викладіть напівфабрикати у форму для запікання. Складайте їх щільно один до одного. Вимийте і дрібно порубаєте вашу улюблену зелень. Можна використовувати кріп, петрушку або зелену цибулю. Посипте нею сирі голубці. Розведіть сметану водою, трохи посоліть. Рівномірно полийте соусом заготовки. Накрийте посуд фольгою. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте голубці близько 50 хвилин.

5. Вимийте помідори і наріжте його кружечками. Сир натріть на середній терці. Через 50 хвилин дістаньте форму з духовки, викладіть на кожен голубець по шматочку томату і посипте сиром. Поверніть в духовку і запікайте ще 15 хвилин. Подавайте відразу ж.

Приємного апетиту!