Домашні голубці з пекінської капусти, тушковані в каструлі
Багато господинь неохоче відходять від традиційних рецептів. Однак в експериментах не тільки немає нічого поганого, навпаки, результати деяких з них виходять навіть краще оригіналів. Спробуйте приготувати звичні голубці, але з пекінською капустою. Ця страва може стати вашим улюбленим.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 350-400 гр.
- Капуста пекінська – 1 шт.
- Рис – 70 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець духмяний горошок – 3-4 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – за необхідності
Процес приготування:
1. Заздалегідь приготуйте рис, так як він займає багато часу. Промийте крупу холодною водою, можна кілька разів, щоб вивести зайвий крохмаль, інакше вийде в’язка каша, а це не потрібно. Перекладіть рис в каструлю і залийте водою. Пропорції повинні бути наступними: одна порція рису на дві порції води. Підсолити воду і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і варіть до повного випаровування води.
2. В цей час підготуйте пекінську капусту. Ретельно промийте листочки і покладіть качан на обробну дошку. Зріжте кілька сантиметрів від твердого підстави капусти. Після цього розібрати на окремі листки не складе ніякої праці. Мляві листя викиньте. У каструлю наберіть холодну воду і доведіть до кипіння. Опустіть листя в окріп і потримайте їх там 2-3 хвилини. Після відразу ж перекладіть їх у холодну воду. Цей процес зробить пекінську капусту еластичніші і м’якше, вона не порветься при закручуванні голубців. Просушіть листочки паперовим рушником.
3. Почистіть і вимийте цибулю і моркву. Наріжте цибулю півкільцями, а потім більш дрібно. Моркву натріть на крупній тертці. Змастіть сковороду рослинною олією і добре розігрійте. Обсмажте подрібнені овочі протягом 7-8 хвилин до золотистого кольору моркви і прозорості цибулі. Зніміть засмажку з вогню і розділіть на дві частини: одна для фаршу, одна для соусу.
4. У глибоку миску викладіть м’ясний фарш і попередньо зварений рис. Туди ж перекладіть половину пасерованих овочів. Овочі та рис повинні бути холодними. Посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте всі інгредієнти начинки.
5. Розстеліть по поверхні столу листи капусти і розкладіть на них начинку. Врахуйте, що листя пекінської капусти за розміром менше, ніж білокачанної. Тому і начинки потрібно буде менше. Загорніть в капустяний фарш конвертик, сформуйте таким чином всі напівфабрикати.
6. На дно великої каструлі покладіть другу частину смаженої цибулі і моркви. Додайте томатну пасту, запашний перець і лавровий лист. Посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть щільно один до одного заготовки голубців. Залийте їх водою так, щоб вона практично повністю покривала вироби. Надішліть каструлю на вогонь і доведіть рідину до кипіння. Зменшіть нагрів і накрийте посуд кришкою. Тушкуйте при повільному кипінні протягом 20-30 хвилин.
7. Готові голубці розкладіть порційно по тарілках. Подавайте гарячими, поливши томатним соусом, в якому вони готувалися, і сметаною.
Приємного апетиту!