Горбуша, смажена стейками на сковороді
Горбуша, смажена стейками на сковороді, перевершить всі ваші очікування. Дивовижна текстура, простий у приготуванні рецепт, запашний аромат – все це з легкістю вдається поєднати в цій страві. Рибка виглядає по–святковому ошатно і буде доречна в будь-якій ситуації – чи то звану вечерю або сімейний обід.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1
Склад:
- Горбуша – 300 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть 300 грамів горбуші в стейках або самостійно розріжте рибу на шматочки.
Крок 2. Складіть стейки в миску, полийте лимонним соком, соєвим соусом і олією в рівній кількості. Очищений зубчик часнику наріжте слайсами і відправте в миску. Все добре перемішайте і відставте в сторону для маринування хвилин на 10.
Крок 3. Потім переверніть і залиште ще хвилин на 10. При необхідності підсолити.
Крок 4. Сковорідку розігріти на помірному нагріві. Акуратно перекладіть рибні шматочки. Зарумяньте з одного боку.
Крок 5. Далі за допомогою двох вилочок або лопатки переверніть на іншу сторону і готуйте рибку до апетитної золотавості.
Крок 6. Підсмажене горбушу перекладіть на тарілку. Задекоріруйте улюбленої зеленню і часточкою лимона. Я використовую кріп.
Крок 7. Це класний варіант для пізнього вечері. Їжте корисно і без шкоди для фігури. Приємного апетиту!