Горбуша на сковороді – 10 смачних рецептів приготування соковитої смаженої горбуші з фото

Тушкована горбуша з овочами

Тушкована горбуша з овочами чудово прикрасить собою будь-який гарнір. Соковите блюдо з апетитною підливою люблять усі, від мала до велика. Перевага горбуші в тому, що в цьому виконанні у неї практично немає яскраво вираженого неприємного запаху. Рибка виходить ніжною і чудово доповнює картопляне пюре. Це моє улюблене поєднання.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Склад:

  • Горбуша – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 4 шт.
  • Петрушка пучок.
  • Томатний соус – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаньте з холодильника півкілограма обпатраною горбуші, обдайте під проточною водою і обсушити. Цибулину очистіть від лушпиння. Петрушку сполосніть і просушіть.

Крок 2. Моркву вимити від бруду за допомогою щітки для миття, поскрябайте ножичком або почистіть овочечисткою. Очищену цибулину наріжте півкільцями. Сковорідку розігріти. Вилийте масло, яке звикли використовувати. Закиньте цибулинку з морквою і пасеруйте до м’якого стану.

Крок 3. Печериці почистіть від шкірки і оновіть зріз на ніжці, настругайте, як вам подобається, і закиньте пасеровані овочі. Підсоліть і поперчіть.

Крок 4. Горбушу наріжте зручними шматочками. Складіть на овочі.

Крок 5. Тушкуйте під кришкою.

Крок 6. Викладіть томатний соус і подрібнений зубчик часнику, долийте теплої водички, щоб заливка покривала рибку. Тушкуйте 15 хвилин під кришкою.

Крок 7. Обсушену петрушку наріжте і прикрасьте блюдо.

Крок 8. Розкладіть рибку по порціях, при бажанні доповніть улюбленим гарніром.

Крок 9. Їжте корисно і ситно. Приємного апетиту!