Тушкована горбуша з овочами
Тушкована горбуша з овочами чудово прикрасить собою будь-який гарнір. Соковите блюдо з апетитною підливою люблять усі, від мала до велика. Перевага горбуші в тому, що в цьому виконанні у неї практично немає яскраво вираженого неприємного запаху. Рибка виходить ніжною і чудово доповнює картопляне пюре. Це моє улюблене поєднання.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Склад:
- Горбуша – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 4 шт.
- Петрушка пучок.
- Томатний соус – 2 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Дістаньте з холодильника півкілограма обпатраною горбуші, обдайте під проточною водою і обсушити. Цибулину очистіть від лушпиння. Петрушку сполосніть і просушіть.
Крок 2. Моркву вимити від бруду за допомогою щітки для миття, поскрябайте ножичком або почистіть овочечисткою. Очищену цибулину наріжте півкільцями. Сковорідку розігріти. Вилийте масло, яке звикли використовувати. Закиньте цибулинку з морквою і пасеруйте до м’якого стану.
Крок 3. Печериці почистіть від шкірки і оновіть зріз на ніжці, настругайте, як вам подобається, і закиньте пасеровані овочі. Підсоліть і поперчіть.
Крок 4. Горбушу наріжте зручними шматочками. Складіть на овочі.
Крок 5. Тушкуйте під кришкою.
Крок 6. Викладіть томатний соус і подрібнений зубчик часнику, долийте теплої водички, щоб заливка покривала рибку. Тушкуйте 15 хвилин під кришкою.
Крок 7. Обсушену петрушку наріжте і прикрасьте блюдо.
Крок 8. Розкладіть рибку по порціях, при бажанні доповніть улюбленим гарніром.
Крок 9. Їжте корисно і ситно. Приємного апетиту!