Шматочки горбуші у вершковому соусі на сковороді
Шматочки горбуші у вершковому соусі на сковороді зведуть вас з розуму. Спробувавши рибку, приготований за цим рецептом, ви не зможете їсти в іншому виконанні. Ніжна горбуша не втрачає своїх смакових якостей у будь-якому стані. Соковите філе без перебільшення, виходить вишуканим. Приголомшливий смак і чарівний аромат страви залишає після себе незабутні спогади.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Склад:
- Філе горбуші – 300 гр.
- Рисове борошно – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 10% – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть 300 грамів м’якоті горбуші, перегляньте, щоб не було жодної кісточки. При необхідності скористайтеся пінцетом і вийміть кісточки.
Крок 2. Філе горбуші промийте під краном і просушіть серветками, розділіть на зручні шматочки. Присолите і приперчите.
Крок 3. Цибулину звільніть від лушпиння. Настругайте півкільцями. Сковорідку розігріти на середньому нагріві. Вилийте масло, яке звикли використовувати. Закиньте цибулинку і пасеруйте до м’якого стану.
Крок 4. Рисове борошно насипте на тарілку і щедро запаніруйте в ній кожен рибний шматочок.
Крок 5. Зі сковорідки зніміть цибулю. Підлийте масла і зарумяньте рибку з обох сторін.
Крок 6. Поверніть обсмажену цибулинку в сковорідку. Налийте вершки. Підсоліть і приперчите при необхідності.
Крок 7. Доведіть до закипання. Проваріть 5 хвилин. Вимкніть нагрів, закрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
Крок 8. Апетитне філе горбуші в вершковою заливці розділіть на порції. Задекоріруйте улюбленої зеленню, доповніть за бажанням гарніром.
Крок 9. Приємного апетиту!