Горбуша на сковороді – 10 смачних рецептів приготування соковитої смаженої горбуші з фото

Шматочки горбуші у вершковому соусі на сковороді

Шматочки горбуші у вершковому соусі на сковороді зведуть вас з розуму. Спробувавши рибку, приготований за цим рецептом, ви не зможете їсти в іншому виконанні. Ніжна горбуша не втрачає своїх смакових якостей у будь-якому стані. Соковите філе без перебільшення, виходить вишуканим. Приголомшливий смак і чарівний аромат страви залишає після себе незабутні спогади.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Філе горбуші – 300 гр.
  • Рисове борошно – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть 300 грамів м’якоті горбуші, перегляньте, щоб не було жодної кісточки. При необхідності скористайтеся пінцетом і вийміть кісточки.

Крок 2. Філе горбуші промийте під краном і просушіть серветками, розділіть на зручні шматочки. Присолите і приперчите.

Крок 3. Цибулину звільніть від лушпиння. Настругайте півкільцями. Сковорідку розігріти на середньому нагріві. Вилийте масло, яке звикли використовувати. Закиньте цибулинку і пасеруйте до м’якого стану.

Крок 4. Рисове борошно насипте на тарілку і щедро запаніруйте в ній кожен рибний шматочок.

Крок 5. Зі сковорідки зніміть цибулю. Підлийте масла і зарумяньте рибку з обох сторін.

Крок 6. Поверніть обсмажену цибулинку в сковорідку. Налийте вершки. Підсоліть і приперчите при необхідності.

Крок 7. Доведіть до закипання. Проваріть 5 хвилин. Вимкніть нагрів, закрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.

Крок 8. Апетитне філе горбуші в вершковою заливці розділіть на порції. Задекоріруйте улюбленої зеленню, доповніть за бажанням гарніром.

Крок 9. Приємного апетиту!