Горохове пюре – 10 рецептів приготування покроковими фото

Як приготувати горохове пюре з колотого гороху?

Зварити ніжне і насичене пюре можна не тільки з цілісного гороху, але і з колотого, смакові характеристика страви від цього абсолютно не залежать, змінюється лише час готування. А подавати таку страву можна, як самостійну закуску або як гарнір до будь-яких м’ясних виробів.

Час готування – 2 ч. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Горох – 2 склянки
  • Масло вершкове – 50-70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горошини замочуємо в холодній воді мінімум на дві години, за цей час вони повинні набрякнути.

Крок 2. Збільшився в обсязі горох перекидаємо на друшляк і ретельно промиваємо.

Крок 3. Пересипаємо нут в каструлю, заливаємо водою так, щоб вона перевищувала вміст десь на два сантиметри.

Крок 4. Також підсипаємо сіль і гарненько перемішуємо.

Крок 5. Тушкуємо на повільному вогні близько півгодини.

Крок 6. Періодично помішуємо масу.

Крок 7. В цей час очищаємо і нарізаємо дві цибулини, обсмажуємо до рум’яного кольору на невеликій кількості олії.

Крок 8. Розварений горох перебиваємо блендером до однорідної консистенції.

Крок 9. Перекладаємо рум’яний цибулю в пюре і розмішуємо.

Крок 10. До столу подаємо з шматком смаженої свинини або відварною куркою. Приємного апетиту!