Як приготувати горохове пюре з колотого гороху?
Зварити ніжне і насичене пюре можна не тільки з цілісного гороху, але і з колотого, смакові характеристика страви від цього абсолютно не залежать, змінюється лише час готування. А подавати таку страву можна, як самостійну закуску або як гарнір до будь-яких м’ясних виробів.
Час готування – 2 ч. 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Горох – 2 склянки
- Масло вершкове – 50-70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Сода – ½ ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Горошини замочуємо в холодній воді мінімум на дві години, за цей час вони повинні набрякнути.
Крок 2. Збільшився в обсязі горох перекидаємо на друшляк і ретельно промиваємо.
Крок 3. Пересипаємо нут в каструлю, заливаємо водою так, щоб вона перевищувала вміст десь на два сантиметри.
Крок 4. Також підсипаємо сіль і гарненько перемішуємо.
Крок 5. Тушкуємо на повільному вогні близько півгодини.
Крок 6. Періодично помішуємо масу.
Крок 7. В цей час очищаємо і нарізаємо дві цибулини, обсмажуємо до рум’яного кольору на невеликій кількості олії.
Крок 8. Розварений горох перебиваємо блендером до однорідної консистенції.
Крок 9. Перекладаємо рум’яний цибулю в пюре і розмішуємо.
Крок 10. До столу подаємо з шматком смаженої свинини або відварною куркою. Приємного апетиту!