Гороховий суп в мультиварці – 8 покрокових рецептів з фото

Як зварити суп гороховий з копченостями в мультиварці?

Гороховий суп з копченостями лідирує серед інших рецептів горохового супу за рахунок свого особливого смаку і аромату, а особливо наваристим і густим робить його будь мультиварка. Готується суп з класичних копчених реберець з додаванням інших копчених продуктів: сосисок, ковбасок, грудинки та ін Традиційна подача такого супу – з часниковими грінками або грінками.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Горох колотий – 250 гр.
  • Свинячі копчені реберця – 400 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Моркву – 220 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Сардельки копчені – 120 гр.
  • копчені Сосиски – 100 г
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 4 л
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготуємо зазначені в рецепті продукти для приготування горохового супу в мультиварці. Горох заздалегідь замочуємо на ніч або на кілька годин у холодній воді.

Крок 2. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння, промиваємо і потім подрібнюємо будь-яким, зручним для вас способом.

Крок 3. Копчені ребра розрізаємо на шматочки з кісточками. Інші вибрані вами копченості нарізаємо маленькими шматочками.

Крок 4. У мультичаше розігріваємо на програмі «Смаження» рослинну олію і протягом 10 хвилин обсмажуємо в ньому подрібнені овочі з нарізкою копченостей, за винятком реберець.

Крок 5. Заздалегідь замочений горох промиваємо кілька разів холодною водою і до її прозорості.

Крок 6. Очищений і промитий картопля шаткуємо невеликими кубиками.

Крок 7. Після завершення програми «смаження» в мультічашу кладемо реберця, нарізану картоплю і насипаємо промитий горох.

Крок 8. Вміст чаші заливаємо гарячою водою. Закриваємо кришку і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину. Час готування встановлюйте на свій смак: для отримання гороху шматочками достатньо 40 хвилин, для густого супу – 1,5 години, для супу-пюре – після гасіння залиште на пару годин в режимі «Підігрів».

Крок 9. По завершенні програми в гороховий суп додайте за смаком сіль, чорний перець і лавр, перемішайте і зніміть пробу.

Крок 10. Приготовлений суп гороховий з копченостями можете подавати до обіду.