Як зварити суп гороховий з копченостями в мультиварці?
Гороховий суп з копченостями лідирує серед інших рецептів горохового супу за рахунок свого особливого смаку і аромату, а особливо наваристим і густим робить його будь мультиварка. Готується суп з класичних копчених реберець з додаванням інших копчених продуктів: сосисок, ковбасок, грудинки та ін Традиційна подача такого супу – з часниковими грінками або грінками.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Горох колотий – 250 гр.
- Свинячі копчені реберця – 400 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Моркву – 220 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Сардельки копчені – 120 гр.
- копчені Сосиски – 100 г
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 4 л
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом підготуємо зазначені в рецепті продукти для приготування горохового супу в мультиварці. Горох заздалегідь замочуємо на ніч або на кілька годин у холодній воді.
Крок 2. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння, промиваємо і потім подрібнюємо будь-яким, зручним для вас способом.
Крок 3. Копчені ребра розрізаємо на шматочки з кісточками. Інші вибрані вами копченості нарізаємо маленькими шматочками.
Крок 4. У мультичаше розігріваємо на програмі «Смаження» рослинну олію і протягом 10 хвилин обсмажуємо в ньому подрібнені овочі з нарізкою копченостей, за винятком реберець.
Крок 5. Заздалегідь замочений горох промиваємо кілька разів холодною водою і до її прозорості.
Крок 6. Очищений і промитий картопля шаткуємо невеликими кубиками.
Крок 7. Після завершення програми «смаження» в мультічашу кладемо реберця, нарізану картоплю і насипаємо промитий горох.
Крок 8. Вміст чаші заливаємо гарячою водою. Закриваємо кришку і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину. Час готування встановлюйте на свій смак: для отримання гороху шматочками достатньо 40 хвилин, для густого супу – 1,5 години, для супу-пюре – після гасіння залиште на пару годин в режимі «Підігрів».
Крок 9. По завершенні програми в гороховий суп додайте за смаком сіль, чорний перець і лавр, перемішайте і зніміть пробу.
Крок 10. Приготовлений суп гороховий з копченостями можете подавати до обіду.