Хачапурі з листкового тіста з сиром в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Як приготувати хачапурі з листкового тіста з сиром і яйцем?

Якщо ви дісталися до останнього рецепту і все ще не визначилися, то візьміться за класику, яку просто нічим зіпсувати, і вона точно вам сподобається. Хрустка скоринка, повітряне листкове тісто і розплавлений сир сулугуні. Досить інтриг. Просто поспішіть на кухню і приступите до готування.

Час готування: 50-60 хв.

Час приготування:17-20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Листкове дріжджове тісто – 200-250 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир сулугуні – 240-260 гр.

Процес приготування:

1. Поки тісто буде розморожуватися, візьмемося за начинку. Шматочок сиру сулугуні натремо на крупній тертці і з’єднаємо з кубиками вершкового масла.

2. У процесі перемішування компонентів, поступово підливаємо 50 грам води, щоб начинка вийшла досить вологою і соковитою.

3. Підтале розкачуємо тісто на робочій поверхні, за необхідності присипавши її пшеничним борошном. Після чого відступивши від краю, викладаємо на нього начинку, розподіляючи шар сиру як можна більш рівномірно по всій поверхні.

4. Потім з обох сторін звертаємо на 1/3 краю, щоб вийшли досить високі бортики, як це показано на фотографії.

5. Також з двох кінців акуратно защипнем краю, сформувавши красиву і витягнуту човник. У процесі випікання тісто дуже збільшиться в розмірах, відповідно і хачапурі стане більше.

6. Поки розігрівається духовка, рясно змащуємо бортик хачапурі збитим жовтком. Після чого викладаємо заготовки на деко і випікаємо для початку хвилин 10-15.

7. Через це час виймаємо деко з духовки і в центр кожного хачапурі розбиваємо куряче яйце, розподіливши білок по всій поверхні поглиблення. Практично готовий хачапурі знову ставимо в духовку і продовжуємо випікати максимум протягом п’яти хвилин, поки білок не схопиться. Жовток при цьому повинен залишитися сирим.

8. На цьому залишається побажати вам приємного апетиту. З таким смачним гарячим обідом неможливо залишитися незадоволеним.

Приємного апетиту!