Хашлама з баранини – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хашлама з баранини на пиві

Хашлама з баранини на пиві володіє неперевершеним смаком. Яскраве і гарне частування з найніжнішим м’ясом і достатком овочів створює атмосферу свята. Страва готується зовсім просто. Главное – підготувати свіжі та соковиті продукти хорошої якості. А далі піде по накатаній.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Баранина – 500 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Пиво – 500 мл
  • Зелень – пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть баранину, гарненько обмийте у холодній воді, просушіть і разрубите на шматки.

Крок 2. Візьміть ємність з товстими стінками і важким дном, в ідеалі – казан. Складіть м’ясо і підсолити.

Крок 3. Цибулинки звільніть від лушпиння і настругайте кільцями. Морквину вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте кружечками.

Крок 4. Підготовленими овочами перекрийте м’ясо.

Крок 5. Картоплю вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте

Крок 6. Застеліть овочі картоплею. Підсолити.

Крок 7. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте досить товстими напівкружечками. Болгарський перчик сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте

Крок 8. Вистеліть ними картоплю. Зелень сполосніть і нарубаєте, присипте поверх овочів, підсолити і вилийте пиво.

Крок 9. Казан накрийте кришкою, поставте на вогонь, встановивши середній нагрів. Почекайте, коли вміст закипить. Мінімізуйте нагрів і тушкуйте не менше 2-х годин, періодично перевіряючи готовність м’яса.

Крок 10. Спробуйте на сіль. При необхідності збалансуйте смак.

Крок 11. Святкова страва розділіть на порції.

Крок 12. Страва виходить апетитним, а м’ясо розвалюється на волокна.

Крок 13. Пригощайте близьких. Насолоджуйтеся із задоволенням! Приємного апетиту!