Хашлама з баранини на пиві
Хашлама з баранини на пиві володіє неперевершеним смаком. Яскраве і гарне частування з найніжнішим м’ясом і достатком овочів створює атмосферу свята. Страва готується зовсім просто. Главное – підготувати свіжі та соковиті продукти хорошої якості. А далі піде по накатаній.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Баранина – 500 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Пиво – 500 мл
- Зелень – пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть баранину, гарненько обмийте у холодній воді, просушіть і разрубите на шматки.
Крок 2. Візьміть ємність з товстими стінками і важким дном, в ідеалі – казан. Складіть м’ясо і підсолити.
Крок 3. Цибулинки звільніть від лушпиння і настругайте кільцями. Морквину вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте кружечками.
Крок 4. Підготовленими овочами перекрийте м’ясо.
Крок 5. Картоплю вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте
Крок 6. Застеліть овочі картоплею. Підсолити.
Крок 7. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте досить товстими напівкружечками. Болгарський перчик сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте
Крок 8. Вистеліть ними картоплю. Зелень сполосніть і нарубаєте, присипте поверх овочів, підсолити і вилийте пиво.
Крок 9. Казан накрийте кришкою, поставте на вогонь, встановивши середній нагрів. Почекайте, коли вміст закипить. Мінімізуйте нагрів і тушкуйте не менше 2-х годин, періодично перевіряючи готовність м’яса.
Крок 10. Спробуйте на сіль. При необхідності збалансуйте смак.
Крок 11. Святкова страва розділіть на порції.
Крок 12. Страва виходить апетитним, а м’ясо розвалюється на волокна.
Крок 13. Пригощайте близьких. Насолоджуйтеся із задоволенням! Приємного апетиту!