Хашлама з баранини на багатті в казані
Хашлама з баранини на багатті в казані виходить божественної – це нічого не сказати. Страви, приготовані на вогнищі, володіють специфічним смаком, який підвищує апетит. Сама атмосфера приготування приносить незабутні емоції. Захоплений процес втілення задуму в життя просто не пояснити словами. Треба брати і робити, щоб випробувати це на собі!
Час готування – 3 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Баранина – 2 кг
- Помідори – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець – 500 гр.
- Часник – 1 головка.
- Базилік – 50 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Кінза – 50 гр.
- Пиво світле – 500 мл
- Зіра – за смаком.
- Мелений коріандр – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом розпаліть вогонь, щоб не втрачати даремно час. Візьміть баранину хорошої якості. Промийте і обсушити паперовими рушниками. Розділіть на великі частини, видаливши непотрібні прожилки.
Крок 2. Яскравий болгарський перчик сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, довільно наріжте. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте, як вам подобається. Цибулини звільніть від лушпиння, настругайте півкільцями.
Крок 3. Зелень сполосніть, струсіть від зайвої вологи і нарубаєте ножем.
Крок 4. Поставте казан на вогонь. На дно покладіть половину цибулі. Далі половину помідорів і перчика. Поверх покладіть баранину. Приправте сіллю, перцем, хмелі-сунелі, меленим коріандром і розтертої зірою.
Крок 5. Знову викладіть перчик, помідори і цибульні півкільця. Залийте світлим пивом.
Крок 6. Перевірте вогонь. Залиште нудитися на 2,5 години.
Крок 7. Головку часнику почистіть і подрібніть зручним способом. Через 2,5 години присипте хашламу часником і зеленню. Перемішайте і акуратно зніміть казан з вогню.
Крок 8. Апетитне блюдо розділіть на порції. Подавайте гостям. Насолоджуйтеся незвичайним м’ясним блюдом. Приємного апетиту!