Хінкалі з сиром сулугуні
Хінкалі і сулугуні – яскраві представники грузинкою кухні, слава про яких вже давно розлетілася по всьому світу. Ми пропонуємо їх об’єднати. Сир сулугуні має приємний вершковий смак у міру солоний, що робить його ідеальною начинкою для хінкалі.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сулугуні – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Жовток курячий – 1 шт.
- Зелень – 20 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 140 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно, у центрі зробіть поглиблення, в нього розбийте яйце, влийте воду і всипте сіль. Замісіть тісто.
2. Сир і охолоджене масло натріть на крупній тертці. Зелень дрібно порубаєте ножем. Змішайте інгредієнти. В начинку додайте жовток і добре перемішайте.
3. Тісто розділіть на кілька рівних частин, розкачайте їх в тонкі кухлі.
4. На тісто викладіть сирну начинку, краї тіста защепніть, закладаючи складочки і добре притискаючи їх один до одного.
5. Кожну заготовку підніміть за хвостик, щоб вони отвисли.
6. Відваріть хінкалі в підсоленій воді. Час варіння приблизно 10-12 хвилин від моменту закипання. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!