Хінкалі класичні – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хінкалі з сиром сулугуні

Хінкалі і сулугуні – яскраві представники грузинкою кухні, слава про яких вже давно розлетілася по всьому світу. Ми пропонуємо їх об’єднати. Сир сулугуні має приємний вершковий смак у міру солоний, що робить його ідеальною начинкою для хінкалі.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сулугуні – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Зелень – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 140 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У миску просіяти борошно, у центрі зробіть поглиблення, в нього розбийте яйце, влийте воду і всипте сіль. Замісіть тісто.

2. Сир і охолоджене масло натріть на крупній тертці. Зелень дрібно порубаєте ножем. Змішайте інгредієнти. В начинку додайте жовток і добре перемішайте.

3. Тісто розділіть на кілька рівних частин, розкачайте їх в тонкі кухлі.

4. На тісто викладіть сирну начинку, краї тіста защепніть, закладаючи складочки і добре притискаючи їх один до одного.

5. Кожну заготовку підніміть за хвостик, щоб вони отвисли.

6. Відваріть хінкалі в підсоленій воді. Час варіння приблизно 10-12 хвилин від моменту закипання. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!