М’ясо по-французьки з індички з картоплею і сирною скоринкою
Головна фішка м’яса по-французьки – це апетитна сирна скоринка, яка утворюється зверху при запіканні страви в духовці. Якщо ви не любите жирне м’ясо, то звичайну свинину і яловичину можна замінити на більш легку індичку.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
- Філе індички – 550 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Приправа для птиці – за смаком.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Масло рослинне для змащування форми.
Процес приготування:
1. Філе індички наріжте слайсами, відбийте, змастіть сіллю і спеціями.
2. Помідори і ріпчасту цибулю наріжте кружечками.
3. Картопля наріжте тонкими кружечками.
4. Форму для запікання застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом, викладіть шар з картоплі, посоліть і приправте його за смаком. Зверху покладіть м’ясо, змастіть його сметаною.
5. Потім покладіть шар їх помідорів і цибулі, його також посоліть і приправте. Щедро посипте заготівлю тертим сиром.
6. Форму накрийте фольгою і запікайте в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте ще 15-20 хвилин. М’ясо по-французьки відмінно пропікається і має чудовий смак.
Приємного апетиту!