Індичка з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування соковитої запеченої індички

М’ясо по-французьки з індички з картоплею і сирною скоринкою

Головна фішка м’яса по-французьки – це апетитна сирна скоринка, яка утворюється зверху при запіканні страви в духовці. Якщо ви не любите жирне м’ясо, то звичайну свинину і яловичину можна замінити на більш легку індичку.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Філе індички – 550 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Приправа для птиці – за смаком.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Масло рослинне для змащування форми.

Процес приготування:

1. Філе індички наріжте слайсами, відбийте, змастіть сіллю і спеціями.

2. Помідори і ріпчасту цибулю наріжте кружечками.

3. Картопля наріжте тонкими кружечками.

4. Форму для запікання застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом, викладіть шар з картоплі, посоліть і приправте його за смаком. Зверху покладіть м’ясо, змастіть його сметаною.

5. Потім покладіть шар їх помідорів і цибулі, його також посоліть і приправте. Щедро посипте заготівлю тертим сиром.

6. Форму накрийте фольгою і запікайте в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте ще 15-20 хвилин. М’ясо по-французьки відмінно пропікається і має чудовий смак.

Приємного апетиту!