М’яка і ніжна гомілку індички, запечена з картоплею
М’ясо індички на кістки соковитіше, ніж філе, тому його простіше готувати і можна не боятися, що воно вийде сухим. Пропонуємо вам спробувати чудове блюдо з гомілки індички і картоплі, запечене в духовці.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Гомілку індички – 800 гр.
- Приправа для птиці– за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком.
- Картопля – 5-6 шт.
- Приправа для картоплі – за смаком.
- Часник – 3-4 зуб.
Процес приготування:
1. Гомілка індички помийте, обітріть паперовими рушниками, відсуньте шкірку, зробіть глибокі надрізи в м’ясі і вкладете в них часточки часнику.
2. Поверніть шкірку на колишнє місце і натріть гомілку сіллю і спеціями. Викладіть м’ясо в жароміцну форму.
3. Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте скибочками. Змішайте картоплю з невеликою кількістю соняшникової олії, сіллю і приправами.
4. Потім викладіть картоплю в форму до індички. Форму накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів.
5. Запікайте блюдо 50 хвилин. Потім ще 20-25 хвилин без фольги. Запечену гомілку індички з картоплею трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!