Індичка з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування соковитої запеченої індички

М’яка і ніжна гомілку індички, запечена з картоплею

М’ясо індички на кістки соковитіше, ніж філе, тому його простіше готувати і можна не боятися, що воно вийде сухим. Пропонуємо вам спробувати чудове блюдо з гомілки індички і картоплі, запечене в духовці.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Гомілку індички – 800 гр.
  • Приправа для птиці– за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло соняшникове – за смаком.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Приправа для картоплі – за смаком.
  • Часник – 3-4 зуб.

Процес приготування:

1. Гомілка індички помийте, обітріть паперовими рушниками, відсуньте шкірку, зробіть глибокі надрізи в м’ясі і вкладете в них часточки часнику.

2. Поверніть шкірку на колишнє місце і натріть гомілку сіллю і спеціями. Викладіть м’ясо в жароміцну форму.

3. Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте скибочками. Змішайте картоплю з невеликою кількістю соняшникової олії, сіллю і приправами.

4. Потім викладіть картоплю в форму до індички. Форму накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів.

5. Запікайте блюдо 50 хвилин. Потім ще 20-25 хвилин без фольги. Запечену гомілку індички з картоплею трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!