Кабачки з фаршем в духовці – 10 рецептів фаршированих кабачків з покроковими фото

Кабачки з фаршем в духовці — прекрасне блюдо, якої підійде як на ситний обід, так і на вечерю. Кабачки – дуже смачний і корисний овоч, який поєднується з багатьма продуктами. Частіше в літній період господині балують своїх близьких легкими фаршированими кабачками, таке блюдо не перевантажує шлунок і добре втамовує голод.

Кабачки з фаршем в духовці — простий і смачний рецепт

Це найпростіший рецепт кабачків з фаршем, який тільки можна придумати. Для цієї страви підійдуть будь-які за розміром овочі.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кабачок 1 кг
  • Фарш 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Помідори 5 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сметана 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло олію для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні фаршировані кабачки з фаршем в духовці? Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками. На розпечену сковороду влийте трохи соняшникової олії, викладіть цибулю, обсмажте його 5-7 хвилин. Потім додайте фарш і томатну пасту, посоліть, поперчіть і продовжуйте смажити на невеликому вогні до готовності фаршу.
  2. Кабачки, помийте, при необхідності очистіть від товстої шкірки і насіння. М’якоть натріть на крупній тертці, відіжміть від вологи і посоліть.
  3. Помідори помийте і наріжте тонкими кружечками.
  4. В окремій мисці збийте яйця і сметану. Сир натріть на крупній тертці.
  5. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть на дно половину кабачків, сформуйте з них шар. Потім викладіть фарш, розрівняти його по всій площині. Знову покладіть кабачки, на них рівномірно розкладіть томати, полийте яєчно-сметанною масою і посипте зверху сиром. Поставте форму з заготівлею в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 30-35 хвилин. Готову страву за бажанням можна посипати рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Човники з кабачків з фаршем, запечені в духовці

Смачна і оригінальна варіація фаршированих кабачків. Овочі добре пропікаються і просочуються м’ясним ароматом. До того ж блюдо в такому вигляді дуже зручно подавати на стіл.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Кабачки невеликого розміру – 3 шт.

Фарш – 300 гр.

Сир твердий – 50 гр.

Помідори – 200 гр.

Цибуля ріпчаста – 100 гр.

Сіль – за смаком.

Перець – за смаком.

Олію соняшникову – 1-2 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачки, помийте, обсушіть і розріжте вздовж на дві частини. Маленькою ложкою вийміть м’якоть, залишаючи невеликі краю товщиною в 1 сантиметр.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії.

3. Потім додайте до цибулі фарш і продовжуйте смажити до готовності фаршу.

4. Також в зажарку додайте нарізані помідори і м’якоть кабачків, посоліть, приправте за смаком і тушкуйте 10 хвилин.

5. Сир натріть на крупній тертці. Човники з кабачків наповніть м’ясною начинкою, посипте тертим сиром, викладіть їх на деко, злегка змащене олією.

6. Запікайте фаршировані човники в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий рецепт приготування фаршированих кабачків кільцями

Готувати фаршировані кабачки можна кількома способами, однак завжди це виходить швидко і смачно. По цьому рецепту ви зможете приготувати кабачки, фаршировані фаршем кільцями.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

Фарш – 1 кг

Кабачок – 1-2 шт.

Яйце – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Сир – 150 гр.

Сметана – 3 ст. л.

Перець – за смаком.

Сіль – за смаком.

Олію соняшникову – 1-2 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. У мисці змішайте фарш, цибулю, яйце, посоліть і приправте за смаком.

2. Кабачки, помийте і наріжте кружечками по 1,5-2 сантиметра завтовшки. У кожного кружечка вирізати середину, щоб вийшло кільце.

3. Деко змастіть соняшниковою олією. На деко викладіть кільця кабачків, наповніть їх м’ясною начинкою і змастіть сметаною.

4. Поставте кабачки в духовку, розігріту до 180 градусів і запікайте 1 годину. Через 40 хвилин посипте фаршировані кабачки тертим сиром і запікайте до готовності ще 20 хвилин. Перекладіть кабачки на велику тарілку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Кабачки, запечені в духовці з фаршем та сиром

Кабачки дуже популярні в літній період, господині їх люблять за смак, легкість і невибагливість. Смачні соковиті кабачки з фаршем під рум’яної сирної скоринкою стануть вашим улюбленим літнім стравою.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Кабачки – 600 гр.

Фарш – 400 гр.

Сир – 40 гр.

Яйце – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Майонез – 3 ст. л.

Часник – 1 зуб.

Петрушка – 25 гр.

Кріп – 25 гр.

Коріандр – 3 щіпки.

Перець мелений – за смаком.

Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Зелень помий і дрібно наріжте. Викладіть в миску майонез, додайте зелень, часник, перець і коріандр, змішайте.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Змішайте фарш з цибулею і яйцем, приправити і посоліть за смаком.

3. Кабачки, помийте і наріжте їх на часточки по 5-6 сантиметрів у ширину. Видаліть маленькою ложкою з них м’якоть.

4. Деко застелити фольгою, змастіть її маслом. Встановіть заготовки з кабачків на фольгу, всередині промажте їх майонезним соусом, наповніть м’ясною начинкою зверху ще раз змастіть соусом.

5. Запікайте кабачки в духовці при 200 градусах 45 хвилин. Потім посипте кабачки тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин при 230 градусах. Ще гарячі фаршировані кабачки перекладіть в тарілку, посипте зеленню і відразу подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Кабачки з фаршем, сиром і помідорами

Кабачки – чудовий овоч, який піддається будь-яким кулінарних експериментів. Його можна посмажити, згасити, запекти і приготувати у фритюрі. Він відмінно поєднується з різними овочами і м’ясом. Помідори, наприклад, додадуть вашій страві невелику приємну кислинку.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Кабачки – 2 шт.

Помідори – 3 шт.

Фарш – 400 гр.

Сир – 200 гр.

Часник – 3 зуб.

Сіль – за смаком.

Перець мелений – за смаком.

Олію соняшникову – 1-2 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачки, помийте, обсушіть і наріжте на кружечки по 0,5 сантиметра завтовшки. Деко змастіть соняшниковою олією і викладіть на нього кабачки, посоліть і приправте їх за смаком.

2. Фарш, посоліть, додайте спеції, перемішайте і розкладіть його поверх кабачків.

3. Помідори помийте, наріжте тонкими кружечками і покладіть наступним шаром на фарш.

4. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм заготовку.

5. Деко з кабачками поставте в духовку, запікайте блюдо при 180 градусах 20-30 хвилин. Такі медальйони з овочів і фаршу можна подавати зі свіжим хлібом і зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачки з фаршем і рисом, запечені в духовці

Кабачки з фаршем і рисом – блюдо, яке можна подати на обід або вечерю, воно виходить досить ситним і їм можна нагодувати сім’ю. Така начинка готується за принципом голубців і якщо вам подобаються голубці, то це блюдо теж доведеться за смаком.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Кабачки – 1 шт.

Фарш – 500 гр.

Рис – 1 склянка

Кетчуп – 3 ст. л.

Майоран – 1 щіпка.

Цибуля – 1 шт.

Перець – за смаком.

Сіль – за смаком.

Коріандр – 1 щіпка.

М’ясний бульйон – 200 мл

Олію соняшникову – 1,5 ст. л.

Сир – 120 гр.

Кріп – за смаком.

лавровий Лист – 2 шт.

Процес приготування:

1. Рис зваріть і остудіть. Кабачок помийте і розріжте його вздовж на дві частини, ложкою видалити м’якоть і залиште стінки по 1 сантиметру товщиною.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії.

3. Фарш змішайте з рисом, обсмаженою цибулею, кетчупом і сухими приправами, посоліть за смаком.

4. Помістіть човники з кабачків в глибоку форму для запікання, наповніть їх начинкою. У форму влийте м’ясний бульйон і покладіть лавровий лист. Форму укрийте фольгою і поставте в духовку на 35 хвилин. Температура духовки повинна бути 180-200 градусів.

5. Потім зніміть фольгу посипте кабачки зверху тертим сиром і продовжуйте запікати ще 10-15 хвилин без фольги при 200 градусах.

6. Готові фаршировані кабачки фаршем і рисом посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт кабачків з курячим фаршем

Овочі завжди повинні бути присутніми на столі – це натуральний джерело вітамінів і мікроелементів. Більше корисних властивостей овочі зберігають при запіканні в духовці. тому пропонуємо вам приготувати запечені кабачки з ніжним курячим фаршем.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

Кабачки – 2 шт.

Сіль – за смаком.

Перець мелений – за смаком.

Сир – 100 гр.

Курячий фарш – 600 гр.

Майонез – 3 ст. л.

Олія соняшникова – 2 ст. л.

Зелень – 50 гр.

Процес приготування:

1. Кабачки, помийте і наріжте шайбами по 5-6 сантиметрів завтовшки. Акуратно маленькою ложкою вийміть м’якоть з кабачків. Залиште стінки по 1 сантиметру товщиною.

2. Фарш приправте і посоліть за смаком, вбийте в нього одне яйце і перемішайте. Наповніть заготовки з кабачків фаршем. Зверху фарш змастіть майонезом.

3. Зелень вимити і дрібно наріжте, сир натріть на крупній тертці. Посипте фаршировані кабачки зеленню і сиром.

4. Змастіть деко олією і викладіть на нього кабачки. Запікайте блюдо при 220 градусах 30-35 хвилин. Готові фаршировані кабачки подавайте на стіл гарячими.

Приємного апетиту!

Кабачки з фаршем і грибами, запечені в духовці

Фарширувати кабачки можна м’ясом, овочами, грибами окремо або змішувати ці інгредієнти. Візьміть кілька молодих кабачків з м’якою шкіркою, зробіть з них човники і наповніть їх начинкою з фаршу і грибів. Виглядає це блюдо дуже красиво і апетитно, а аромат просто чудовий.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Кабачки – 1 кг

Гриби – 0,5 кг.

Фарш – 400 гр.

Цибуля – 2 шт.

Сіль – за смаком.

Перець мелений – за смаком.

Олія соняшникова – 3 ст. л.

Сир – 50 гр.

Зелень – 20 гр.

Процес приготування:

1. Кабачки, помийте, розріжте вздовж на дві частини. Ложкою видаліть м’якоть, щоб вийшли човники.

2. Гриби помийте, почистіть і наріжте кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Обсмажте на соняшниковій олії цибулю і гриби, посоліть і приправте за смаком.

3. Змішайте фарш з засмажкою і подрібненою зеленню. Цією сумішшю наповніть човники з кабачків.

4. Кабачки посипте тертим сиром і розкладіть їх на деку. Духовку розігрійте до 200 градусів. Запікайте фаршировані кабачки 30-40 хвилин. За бажанням посипте готову страву свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Фаршировані кабачки в сметанному соусі

Страви, які готуються в соусі, завжди виходять дуже ніжними і соковитими. Це відноситься і до фаршированим кабачків, протушкувати їх в сметанному соусі і переконайтеся самі.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Кабачок – 1 шт.

Фарш – 0,5 кг

Рис відварний – 300 гр.

Морква – 100 гр.

Помідори – 4 шт.

Часник – 4 зуб.

Сметана – 200 гр.

Борошно – 1 ст. л.

Сир – 200 гр.

Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

1. Для цієї страви вам знадобиться форма з високими бортами. Кабачок помийте і наріжте його товстими кружечками, викладіть їх на деко.

2. Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес, пасеруйте його на вершковому маслі. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Помідори помийте і дрібно наріжте. Додайте помідори та моркву до часнику, овочі протушкувати під кришкою кілька хвилин. Фарш змішати з вареним рисом і овочевий засмажкою.

3. М’ясну начинку розкладіть на кабачки.

4. Зробіть сметанний соус. Змішайте борошно і сметану, додайте склянку води. Залийте цим соусом кабачки так, щоб вони потонули в рідині.

5. Поставте деко в духовку. Запікайте кабачки при 200 градусах 50-60 хвилин. Потім дістаньте деко і посипати кабачки тертим сиром і поставте ще на 15 хвилин у духовку, щоб сир зарум’яниться. Готові кабачки подавайте разом з соусом.

Приємного апетиту!

Дуже простий рецепт приготування кабачків з фаршем і картоплею

Запечені в духовці кабачки з фаршем і картоплею – дуже доступне блюдо. З такого простого набору продуктів у вас вийде закуска і для свята, і для будніх днів. І до того ж це смачно і ситно.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

Картопля – 2 шт.

Кабачок – 1 шт.

Яйце – 1 шт.

Сметана – 1,5-2 ст. л.

Фарш – 250 гр.

Часник – 2 зуб.

Олію соняшникову – 3-4 ст. л.

Зелень – за смаком.

Сіль – за смаком.

Перець – за смаком.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте яйце і сметану. Картоплю вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Додайте картоплю в яєчно-сметанную суміш.

2. Кабачки вимити, при необхідності очистіть від жорсткої шкірки і насіння, натерти на тертці і додайте в миску до інших інгредієнтів.

3. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Зелень вимити і дрібно наріжте. Покладіть ці інгредієнти в миску, додайте сіль і перець, перемішайте.

4. Фарш обсмажте на сковороді до готовності, посоліть і приправте за смаком.

5. Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть частину овочевої заготовки, потім зробіть прошарок з фаршу. Закрийте фарш залишилася овочевий масою, накрийте форму фольгою і поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте 15 хвилин, потім зніміть фольгу і готуйте ще 10 хвилин. Ця страва добре тим, що його можна зробити у великій формі і порційно, в дрібному посуді або горщиках.

Приємного апетиту!